Prijestonica donirala specijalno vozilo Službi zaštite i spašavanja

Vozilo je, kako se navodi, kupljeno novcem iz Programa razvoja Prijestonice za ovu godinu i opremljeno je neophodnom opremom za djelovanje u hitnim situacijama
747 pregleda 0 komentar(a)
Sa primopredaje vozila, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa primopredaje vozila, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje donirala je Službi zaštite i spašavanja specijalno vozilo za brze intervencije, čija je vrijednost oko 70 hiljada eura.

Vozilo je, kako se navodi, kupljeno novcem iz Programa razvoja Prijestonice za ovu godinu i opremljeno je neophodnom opremom za djelovanje u hitnim situacijama poput saobraćajnih udesa, akcija spašavanja ili vanrednih vremenskih prilika.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan kazao je da su ispunili sve što su i obećali prošle godine.

„Novcem iz Programa kupljeno je specijalno vozilo. Vjerujemo da će biti od pomoći Službi zaštite i spašavanja i olakšati posao zaposlenima“, kazao je Kašćelan.

On je naglasio da će Prijestonica unapređenjem uslova za rad nastaviti da pomaže Službu.

„Već u narednim mjesecima ući ćemo u proces energetske efikasnosti i riješiti problem grijanja u Vatrogasnom domu“, rekao je Kašćelan.

On je pojasnio da će dosadašnji sistem grijanja na električnu energiju biti zamijenjen sistemom na pelet, navodeći da Prijestonica taj projekat realizuje u saradnji sa UNDP.

Kašćelan je kazao da je zahvalan pripadnicima Službe na dobroj i intenzivnoj saradnji i da njihov rad zaslužuje poštovanje i javnu pohvalu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Peđa Moštrokol rekao je da je nabavkom vozila gradonačelnik pokazao da razumije koliko je težak i bitan rad te službe.

„Svaki građanin Cetinja treba da bude siguran i bezbjedan. S ovim vozilom biće nam olakšan posao, brže ćemo djelovati i uspješnije obavljati zadatke“, istakao je Moštrokol.

Moštrokol je kazao da je dobar potez zamjena energenta za grijanje Vatrogasnog doma, jer je Služba do sada imala velike rashode za električnu energiju.

„Nadamo se da ćemo ta sredstva, koja uštedimo, usmjeravati u opremu koja nam je bitna i koja nam nedostaje“, poručio je Moštrokol.

Služba je dobila i čamac za dejstvovanje u slučaju poplava zahvaljujući saradnji Prijestonice, Službe i Direktorata za vanredne situacije.

Bonus video: