Prijestonica: Nijesmo dali dozvolu za koncert Željka Samardžića

"Prijestonica Cetinje, uz koordinaciju sa Vladom Crne Gore, već priprema program obilježavanja decenije nezavisnosti koji će, između ostalog, podrazumijevati i umjetničke sadržaje"
111 pregleda 9 komentar(a)
Opština Cetinje, Foto: Cetinje.me
Opština Cetinje, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 19.04.2016. 09:03h

Prijestonica Cetinje saopštila je da od koncerta Željka Samardžića u tom gradu neće biti ništa.

Crnogorska kulturna mreža (CKM) juče je saopštila da će u sklopu programa proslave decenije nezavisnosti koju oni organizuju na Cetinju, 21. maja biti upriličiti poklon koncert Željka Samardzića.

Iz Prijestonica Cetinje su danas reagovali i naveli da nijesu dali dozvolu za održavanje koncerta koji je najavila NVO CKM za 21. maj.

"Štaviše, organizator je još 3. marta informisan da ne postoji mogućnost održavanja tog događaja na Dvorskom trgu. Cijenimo namjeru svih strana da pruže doprinos obilježavanju desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, no Prijestonica Cetinje, uz koordinaciju sa Vladom Crne Gore, već priprema program obilježavanja tog jubileja koji će, između ostalog, podrazumijevati i umjetničke sadržaje. Stoga, smatramo da nije uputno objavljivati najave nalik jučerašnjoj, kojom je javnost informisana o događaju o čijem održavanju nije bilo konsultacija sa gradskom upravom i koji se, otud, ni ne nalazi u planiranom programu predstojećih manifestacija na Cetinju", saopšteno je iz Prijestonice.

Bonus video: