Prikupljen novac za CTG aparat<

„Ovo je divna prilika da se promovišu druge kulture i drugi djelovi svijeta, kao i da se osvoje nagrade na lutriji, ali cilj Bazara i praznika širom svijeta je davanje... Stoga je slogan Bazara „humanost spaja svjetove”
0 komentar(a)
božićni bazar, Foto: Screenshot (YouTube)
božićni bazar, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.12.2015. 20:38h

Na Božićnom bazaru, predstavnici ambasada u Crnoj Gori prikupili su novac za kupovinu CTG aparata za Klinički centar Crne Gore.

Pored CTG aparata, donacije će biti iskorišćene i za kupovinu 60 dušeka sa posteljinom za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra, opreme za igralište „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ u Pljevljima. Dio novca će biti izdvojen i za kupovinu audio-vizuelne opreme i nastavnih sredstva za četiri osnovne škole u Podgorici.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Crne Gore, Heder Torens, saopštila je da su na Bazaru učestvovale 22 strane ambasade i dvije nevladine organizacije.

„Ovo je divna prilika da se promovišu druge kulture i drugi djelovi svijeta, kao i da se osvoje nagrade na lutriji, ali cilj Bazara i praznika širom svijeta je davanje... Stoga je slogan Bazara „humanost spaja svjetove”“, rekla je Torens.

Torens je napomenula da predstavnici Rusije nisu mogli da prisustvuju, ali da će uručiti donaciju.

Na otvaranju manifestacije, gradonačelnik Slavoljub Stijepović je izrazio nadu da će građani Podgorice pokazati svoju humanost.

"Siguran sam da dijelimo iste vrijednosti, uprkos našim razlikama. Siguran sam da ideju humanosti i solidarnosti svi podržavamo, i tu smo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Stijepović.

Podgoričani su imali jedinstvenu priliku da kupe i probaju tradicionalne proizvode, koje ne mogu naći u lokalnim supermarketima, a samim tim i učiniti humano djelo.

Kao i prethodnih godina, Božićni bazar u tržnom centru „Delta siti“, bio je veoma dobro posjećen.

Bonus video: