Primjedbe na rad SSCG mogu se podnositi narednih 10 dana

Na vanrednoj sjednici Glavnog odbora SSCG je odlučeno da se o tom predlogu to tijelo izjasni na sljedećoj sjednici, jer su tokom trajanja izgubili kvorum
58 pregleda 2 komentar(a)
Danilo Popović Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Danilo Popović Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.07.2012. 17:33h

U narednih 10 dana zaposleni, članovi i rukovodioci Saveza sindikata Crne Gore imaju rok da dostave primjedbe na rad SSCG od 2007. do danas i one će, kao i ukupno poslovanje SSCG, biti predmet razmatranja nezavisnog inostranog revizora.

Na osnovu tog posla generalni sekretar Zoran Masoničić i predsjednik Skupštine Danilo Popović se nadaju da će staviti tačku na svakodnevne optužbe na njihov račun.

Na vanrednoj sjednici Glavnog odbora SSCG je odlučeno da se o tom predlogu to tijelo izjasni na sljedećoj sjednici, jer su tokom trajanja izgubili kvorum.

Takvom predlogu se protivio se dio članova GO jer su smatrali da "ne treba bacati pare" dok radnicima duguju zarade, te da su i do sada više puta plaćali dodatne revizije koje nijesu ništa pokazale.

"Neka košta koliko košta", kazao je Popović i dodao da više košta blaćenje SSCG i podnošenje tužbi.

Sjednica je održana zbog štrajka glađu radnika Stručne službe Senke Rastoder i Vukadina Čupića koji traje od ponedjelja, a u koji su trupili zbog neisplaćenih zarada i doprinosa i njihovom odnosu prema SSCG.

Bonus video: