Princ Nikola biće član foruma NP Biogradska gora

Kako je saopšteno iz Fondacije Petrović Njegoš, razgovarajući o potencijalima NP Biogradska gora, sagovornici su precizirali da je potrebno da se na ulazu u park postavi spomen ploča
69 pregleda 1 komentar(a)
NP Biogradska gora, Foto: Dragana Šćepanović
NP Biogradska gora, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.07.2015. 15:30h

Princ Nikola II Petrović Njegoš biće član socio-ekonomskog foruma Nacionalnog parka (NP) Biogradska gora, dogovoreno je danas na sastanku sa predsjednicom opštine Kolašin Željkom Vuksanović.

Kako je saopšteno iz Fondacije Petrović Njegoš, razgovarajući o potencijalima NP Biogradska gora, sagovornici su precizirali da je potrebno da se na ulazu u park postavi spomen ploča.

„Postavljenjem spomen plače, koje će finansirati Fondacija i opština Kolašin, obilježiće se čin utemeljenja Biogradske gore kao zaštićene zone još u vrijeme knjaževine (1883. godine Knjažev lovački zabran)“, navodi se u saopštenju Fondacije.

Princ Nikola, kako je dogovoreno, uradiće idejno rješenje za spomen ploču.

„Princ je saradnicima posjetio i Muzičku školu i KUD 'Mijat Mašković', i tim institucijama donirao određena sredstva. Nakon toga, organizovan je obilazak Tango kampa i NP Biogradsko jezero“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: