Pritvorenik u ZIKS-u 47 dana štrajkuje glađu

Porodica pritvorenika Dragana Koprivice tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano
408 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.09.2012. 17:09h

Porodica pritvorenika Dragana Koprivice, koji već 47 dana u Istražnom zatvoru Podgorica štrajkuje glađu, obratila se redakciji "Vijesti", jer je, tvrde oni, njegovo zdravstveno stanje pogoršano.

Oni su naveli da ga ni 18 izgubljenih koligrama nije pokolebalo da tim "radikalnim potezom dokaže da mu je tokom sudskog postupka nanijeta nepravda".

"Preko službe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija obratio se Ministarstvu pravde i predsjednici Vrhovnog suda i upoznao ih sa svojim problemom. Ovim štrajkom on pokušava dokazati da je u toku krivičnog postupka koji je vođen protiv njega u podgoričkom Osnovnom sudu došlo do grube povrede krivičnog zakona i pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i traži da mu se sudi ponovo, ali ne na osnovu sudskih pretpostavki", kazali su članovi njegove porodice.

Dodali su da već 46 dana žive u strahu za njegov život, njegovo zdravlje i njegovu budućnost.

Iz ZIKS-a je potvrđeno da Koprivica i dalje štrajkuje glađu, a naveli su da je pod stalnim nadzorom zatvorskog ljekara.

“Hemodinamski je stabilan, vitalni parametri su uredni, sem nešto lako nižeg krvnog pritiska. Pored redovne kontrole i pregleda koje sprovodi zatvorski ljekar, obavljen je i konsultativni pregled kod pulmologa u Kliničkom centru u Podgorici. Takođe, planirana je i kontrolna laboratorijska obrada”, navodi se u odgovoru.

Bonus video: