Privremena zabrana lova na teritoriji cijele Crne Gore

Ministarstvo poljoprivrede, ovim putem, posebno ukazuje na obavezu korisnika lovišta da preduzmu posebne mjere zaštite divljači
170 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2017. 17:52h

Shodno Zakonu o divljači i lovstvu stvoreni su uslovi za privremenu zabranu lova na teritoriji cijele Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Zbog loših vremenskih prilika koje se ogledaju u ekstremno niskim temperaturama, sa izraženom poledicom i visokim sniježnim pokrivačem, uglavnom, iznad 30 cm, podsjećamo na obaveze iz člana Zakona o divljači i lovstvu(66. stav 1, tačke 2 i 20) iz kojih proističu obaveze korisnika lovišta da preduzmu pojačane aktivnosti na strogoj zabrani lova za vrijeme trajanja nastalih ekstremnih vremenskih prilika", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede, ovim putem, posebno ukazuje na obavezu korisnika lovišta da preduzmu posebne mjere zaštite divljači.

"Poštovanje zakonskih odredbi u interesu je zaštite populacije divljači u lošim vremenskim okolnostima, ali i u interesu korisnika lovišta i lovaca. Očekujemo punu posvećenost korisnika lovišta, odnosno lovočuvarskih službi i njihovu saradnju sa ostalim nadležnim službama. Situacija na terenu će se pratiti kontinuirano i u slučaju nepoštovanja navedenih propisa biće primijenjene adekvatne kaznene mjere, definisane Zakonom o divljači i lovstvu", kazali su iz ministarstva.

Bonus video: