Priznanje "8. februar" za Klikovac, Vujović i FK "Zeta"

Nagradom "8. februar", odaje se priznanje pojedincima ili institucijama koje su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji Golubovaca
183 pregleda 3 komentar(a)
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2018. 15:36h

Dobitnici nagrade Gradske opštine Golubovci "8. februar" za 2017. godinu su Fudbalski klub "Zeta", Sofija Klikovac i Nada Vujović.

"Žiri za dodjelu nagrade... imao je veoma težak zadatak da od ukupno sedam prijedloga kandidata, koji su nesumnjivo zaslužni i dostojni uručenja ove prestižne nagrade, izabere tri dobitnika", saopšteno je iz GO Golubovci.

Nagradom "8. februar", odaje se priznanje pojedincima ili institucijama koje su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji Golubovaca.

Zbog doprinosa razvoju sporta nagrađen je Fudbalski klub "Zeta" kao najuspješniji i najtrofejniji sportski klub.

Za doprinos na polju predškolskog obrazovanja i vaspitanja na građena je Sofija Klikovac, a iz GO Golubovci ističu da je ona doajen predškolskog obrazovanja u Podgorici i Zeti, te da je začetnik ideje o otvaranju prvih vrtića u Golubovcima.

Nagrađena je i Nada Vujović, u narodu poznata kao Nada babica, koja se smatra pravom zetskom heroinom koja je cijeli svoj život posvetila pomaganju majkama Zete u brizi oko novorođenčadi.

Nagradu, plaketu i 500 eura, dobitnicima će dodijeliti predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana Golubovaca, koja će biti održana u srijedu u 12 časova.

Bonus video: