Probijene lavine na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, postoji opasnost od novih

Šef stacionara u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da se čeka odobrenje nadležnih kako bi vozila krenula tim putnim pravcem
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 11:18h

Putari "Crnagoraputa" u utorak popodne probili su brojne lavine koje su se sručile na put Đurđevića Tara - Mojkovac ali se tim pravcem ne saobraća jer prijeti opasnost od novih lavina.

Šef stacionara u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da se čeka odobrenje nadležnih kako bi vozila krenula tim putnim pravcem.

"Nakon što smo izvršili proboj puta sada uklanjamo snijeg sa njegovih rubova kako bi saobraćaj funkcionisao normalno od onog trenutka kad stigne odobrenje se vozila mogu kretati", kaže Anđelić.

Put Podgorica-Cetinje-Budva otvoren za sva vozila

Na ovom putnom pravcu postoji vjerovatnoća od novih lavina. Tome u prilog idu karakteristike snijega i okolnost da su ljetošnji požari ogoljeli litice kanjona na više mjesta što je dovelo do lakšeg aktiviranja lavina.

"Na putu prema Nikšiću, preko Jezerske površi, saobraćaj se odvija otežano zbog mećave koja smanjuje vidljivost. Vozila se kreću u pratnji snjegočistača", kaže Anđelić i dodaje da se saobraćaj prema Pljevljima odvija normalno.

Da je situacija na Žabljaku nešto povoljnija govori podatak da je crnogorska dnevna štampa stigla na vrijeme kao i kombi vozila sa robama široke potrošnje.

Smirivanje vremena omogućilo je snjegočistačima Komunalnog preduzeća da se zapute prema selima koja su od prvog dana nevremena neprohodna.

"Dva snjegočistača sa rotofrezama zaputila su se prema mjesnim centrima. Nevrijeme u utorak nije dozvolilo da pristignu djelovi za opravku utovarnih lopata. Onog trenutka kad smo ih dobili počeli smo sa montažom pa će ove mašine odmah na gradske ulice i parking prostore", kaže direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

Struje i dalje nemaju sela u Donjim Šarancima i dio ruralnog područja u Šavničkoj opštini.

Galerija

Bonus video: