Problemi na šalteru: Maltretiraju nas, a novac su isplatili kad smo pozvali novinare

Sonja Bulatović tvrdi da je došla u osam ujutru da podigne primanje od 69 eura, ali je po ko zna koji put pretrpjela maltretiranje
184 pregleda 0 komentar(a)
Pošta Željeznička stanica, Foto: Arhiva Vijesti
Pošta Željeznička stanica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.08.2011. 16:58h

Građani koji primaju socijalna davanja u poslovnici Pošte kod Željezničke stanice žale se da ih šalterski radnici maltretiraju zato što dolaze po novac u Poštu, umjesto da čekaju da im poštar donese primanja na kućnu adresu.

Sonja Bulatović tvrdi da je došla prije pet dana u osam ujutru da podigne isplatu, primanje od 69 eura, ali je po ko zna koji put pretrpjela maltretiranje šalterskih radnica.

"Najprije su mi rekli da ček za primanja nije kod njih. Pošla sam na sprat Pošte da se žalim direktorici i sama potražim ček, nakon čega su mi ga odmah dali. Ponovo sam došla na šalter sa čekom, ali mi je šefica Dragica Jočić neljubazno uzela ček i rekla da poštar treba da mi donese primanje.

Dervo Selimović nije mogao da podigne pare jer je ček glasio na ime njegove žene, koja je prije 10-ak dana pobjegla na Kosovo

Invalid sam i teško se krećem uz pomoć štaka, bila sam prinuđena da se četiri puta penjem gore-dolje. Sin mi je u zatvoru, teško živim i to je razlog zašto ne mogu da čekam da mi poštar donese pare na kućnu adresu", kazala je Bulatović.

Munevera Malezić kaže da su uvijek primali pare na šalteru u Pošti.

"Prave nas budalama, maltretiraju narod, viču na nas i zovu obezbjeđenje. Ostavljam dijete bolesno kod kuće da bih uzela tu crkavicu od 90 eura. Nemam samo ja problem, preko 30 ljudi se vratilo, jer nijesu mogli da podignu pare. Čim su čuli da smo zvali novinare, počeli su da nam isplaćuju pare", rekla je Malezić.

Ne žele da saslušaju

Dervo Selimović nije mogao da podigne pare jer je ček glasio na ime njegove žene, koja je prije 10-ak dana pobjegla na Kosovo.

"Imam svjedoke u Centru za socijalni rad da sam ženi dao punomoćje, ali šalterski radnici uopšte ne žele da me saslušaju. Vrijeđaju me, a ne smijem da se bunim. Invalid sam, primam kućnu njegu i ne vidim dobro, a kući imam četvoro djece koje moram da prehranim", kazao je Selimović.

Prinuđeni da čekaju, klijenti iskazuju negodovanje i nezadovoljstvo

Aleksandra Vučetić PR Pošte kazala je da u vremenskom intervalu oko sedam časova Pošta bilježi najveću posjećenost klijenata, iako su oni obaviješteni da se sa isplatom počinje po prispijeću dotacije u osam časova.

"Pošta 81102 (šalterska pošta) na Željezničkoj stanici počinje sa radom u sedam časova, a banke od kojih trebujemo dotacije od osam časova. U vremenskom intervalu oko sedam časova Pošta bilježi najveću posjećenost klijenata, iako su oni obaviješteni da se sa isplatom počinje po prispijeću dotacije.

Prinuđeni da čekaju, klijenti iskazuju negodovanje i nezadovoljstvo. Zahtjevi klijenata, čije uputnice glase na kućnu adresu, da im se novac isplati na šalteru, usložnjavaju proces našeg rada na dostavi za 56 poštara, jer se poklapaju sa drugim poslovima dostave", kazala je Vučetić.

"Post restant" za isplatu na šalteru

Iz Pošte Crne Gore kažu da se isplata uputnica Ministarstva rada i socijalnog staranja vrši najvećim dijelom dostavom na kućnu adresu, a jedan dio uputnica isplaćuje se na šalteru Pošte 81102 na Željezničkoj stanici, ukoliko u adresi imaju oznaku ,,post restant”.

"Pošta počinje sa isplatom onog trenutka kada je novac na računu"

Korisnici socijalnih davanja su, ističe Aleksandra Vučetić, mnogo puta informisani od strane poštara i njihovih kontrolora šta je potrebno da učine, da bi se prevazišao postojeći problem.

"Potrebno je obratiti se Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa zahtjevom za promjenu adrese u 'post restant', čime će isplata za njih biti vršena na šalteru. Napominjemo da datum isplata čiji je nalogodavac Ministarstvo rada i socijalnog staranja nije preciziran, tako da on ne zavisi od Pošte Crne Gore.

Pošta počinje sa isplatom onog trenutka kada je novac na računu, odnosno kad dobije sredstva za isplatu", dodala je ona.

Bonus video: