Problemi u Tivtu: Nesnosni smrad iz zazidane septičke jame

Prilikom posljednjeg asfaltiranja saobraćajnica izvođač je asfaltirao i šahtove i ispuste i jame. “Vodovod” zatražio pomoć Komunalnog koje je poslalo bager kako bi otkrili mjesto izlivanja.
0 komentar(a)
tivat, seljanovo, more, barka, Foto: Arhiva Vijesti
tivat, seljanovo, more, barka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.06.2011. 17:46h

Stanovnici dijela Seljanova kod zgrade SIZ-a već osmi dan imaju problem sa nesnosnim smradom koji se širi zbog izlivanja septičke jame koja godinama nije crpljena.

U “Vodovodu i kanalizaciji” kažu da su na inicijativu skupštine stanara ekipe izašle na teren, ali ne mogu da nađu ni jamu ni šahtove.

Prilikom posljednjeg asfaltiranja saobraćajnica, nakon izgradnje gradskog kanalizacionog sistema, izvođač je prekrio asfaltom i šahtove i ispuste i jame. Kako „Vijesti“ saznaju, Vodovod je, u cilju pronalažanja mjesta kvara, zatražio pomoć Komunalnog, koje je poslalo bager kako bi otkrili mjesto izlivanja kanalizacije ispod slojeva asfalta.

Dok u jednom dijelu Tivta ekipe “Vodovoda” intervenišu, na drugom kraju je u toku tehnički prijem novoizgrađenih djelova kanalizacionog sistema.

„Tehnički prijem izgrađenog sistema vrši stručna komisija formirana od Sekretarijata za urbanizam i komunalno stambene poslove Opštine Tivat. Stručna komisija vrši kontrolu kvaliteta izgrađenih objekata i cjevovoda, pumpnih stanica Gradiošnica i Seljanovo, kanalizacione mreže u naseljima Gornje i Donje Seljanovo, Župa, Markuševina, Gornji Kalimanj, Belani, Mažina, centra grada i sifonskog dijela glavnog kolektora, odnosno objekte za koje je građevinsku dozvolu izdao opštinski Sekretarijat“, kažu iz „Vodakoma“, dodajući da će tehnički prijem dionice glavnog kolektora od Novog naselja do benzinske EKO pumpe izvršiti komisija formirana od Ministarstva za ekonomski razvoj, jer je i građevinsku dozvolu izdalo resorno ministarstvo.

Bonus video: