Pročitala poruku za 2,5 eura

"Imala sam na računu nešto manje od četiri eura. Prije dvije noći mi je stigla poruka za internet klik, koju sam pročitala i izbrisala. U međuvremenu sam obavila dva kratka poziva, i nakon provjere stanja imala sam svega 84 centa."
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 09:47h

Kada joj je stigla poruka od mobilne kompanije Telenor, čiji je korisnik više godina, Snežana Vukčević nije ni slutila da će joj, nakon što je pročita, stanje na računu biti umanjeno za 2,5 eura.

"Imala sam na računu nešto manje od četiri eura. Prije dvije noći mi je stigla poruka za internet klik, koju sam pročitala i izbrisala. U međuvremenu sam obavila dva kratka poziva, i nakon provjere stanja imala sam svega 84 centa. Kada sam pozvala korisnički servis Telenora da mi objasne o čemu se radi, kazali su mi da su mi zbog internert klika skinuli dva i po eura", kazala je '„Vijestima” Vukčević.

Ona ističe i da je narednog dana dobila poruku sadržine: „Čestitamo, ostvario si popust, izaberi svoju pjesmu i uživaj''.

"Nakon što sam pročitala poruku i provjerila stanje na računu vidjela sam da su mi oduzeli 70 centi, iako nikakvu pjesmu nijesam skinula. Istog trena sam otišla do njihove poslovnice u Moskovskoj ulici, objasnila im o čemu se radi i tamo su mi blokirali servis sa internet klik i pjesme. Rečeno mi je da više neću primati poruke te sadržine", istakla je Vukčević.

U poslovnici su joj, kako navodi, kazali da napiše zahtjev za povraćaj novca, uz obećanje da slične poruke više neće stizati na njen broj.

"Opet stigla poruka da sam ostvarila popust, da izaberem svoju pjesmu i da uživam, a onda mi opet skinuli sa računa. Ne znam kakvo to uživanje može da bude, da vam šalju poruke, ja ih otvorim, a oni mi oduzmu sa računa", kaže Vukčević.

"Međutim, jutros mi je opet stigla poruka da sam ostvarila popust, da izaberem svoju pjesmu i da uživam, a onda mi opet skinuli sa računa. Ne znam kakvo to uživanje može da bude, da vam šalju poruke, ja ih otvorim, a oni mi oduzmu sa računa. Opet sam zvala korisnički servis, ali su me oni savjetovali da uradim ono što već jesam. Dakle, da blokiram poruke koje mi šalju. Izgleda da je to uzaludno raditi, jer meni i dalje stižu poruke", tvrdi Vukčević.

Škrijelj: Cijene jasno navedene

Portparol Telenora Emina Škrijelj je navela da su korisnici blagovremeno, putem SMS-a, u dva navrata obaviješteni da se promotivni period servisa „Telenor Klik” završava 15. februara, i dobili informaciju o načinu tarifiranja servisa nakon završetka promotivnog perioda.

"Korisnici kojima je servis tarifiran počevši od 15. februara su aktivirali servis u promotivnom periodu, i prihvatili uslove korišćenja gdje su jasno navedene cijene nakon promo-perioda, kao i način obnove. Korisnici koji su aktivirali servis u promotivnom periodu, a nisu ga koristili, dobili su uputstva za deaktivaciju. Korisnicima koji nakon ovih obavještenja nisu deaktivirali servis, naplaćuje se nedjeljna ili mjesečna cijena za servis, u zavisnosti od toga da li su prilikom prve aktivacije izabrali mjesečnu ili nedjeljnu opciju", objasnila je Škrijelj.

Ona je dodala da svi korisnici koji su aktivirali Klik servis, a nisu ga koristili, mogu ostvariti povraćaj novca pozivom ka korisničkom servisu, u Telenorovim poslovnicama, ili kroz Telenor ekspres tim.

"Takođe, Telenor će svim korisnicima koji su aktivirali servis, a nisu ga koristili, kreditovati iznos koji je naplaćen sa njihovog računa. Svi detalji ponude kao i uslovi korišćenja (aktivacija, deaktivacija, tarifiranje) su dostupni na našem web sajtu i WAP portalu", navela je Škrijelj.

Bonus video: