Prodaće Opštinu da vrate sva dugovanja

Rekli su novinarima da izvršna vlast neće moći da podmiri sve sudske troškove koji je čekaju ukoliko se ne dozovu pameti: “Pa sve sve i da prodaju cijelu opštinu ”
7 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.01.2017. 20:24h

Iz sindikalne organizacije kolašinske Službe zaštite najavili su četiri nove tužbe protiv Opštine.

Objasnili su da će sada pred sudom tražiti da im se “isplate jubilarne nagrade i tačno utvrdi radni staž”.

Podnijeli su tužbe i zbog “nezakonitog ukidanja 10 odsto, po osnovu otežanih uslova rada i neplaćanja doprinosa po osnovu razlika”.

Rekli su novinarima da izvršna vlast neće moći da podmiri sve sudske troškove koji je čekaju ukoliko se ne dozovu pameti: “Pa sve sve i da prodaju cijelu opštinu ”.

Kako je nedavno predsjednica Opštine Željka Vuksanović rekla “Vijestima”, zaposleni u toj službi naplatili su već oko 100.000 eura, tužeći Opštinu za neiskorištene godišnje odmore.

Vatrogasci su od Opštine tražili nadokandu, tvrdeći da sedam godina nijesu bili na odmorima.

„Bivši komandir te službe, međutim, svjedočeći pred sudom, kazao je da su svi koristili odmore i to po nekoliko puta godišnje. On je kazao i da rješenja za odmore nijesu pisana, jer onda zaposlenima ne bi bile isplaćene beneficije po osnovu prekovremenog i noćnog rada, koje su uzimali iako nijesu bili na poslu. Takođe, kazao je i da u internoj evidenciji nije bilježeno da su odsutni zbog odmora. I pored toga, sudskom odlukom, odmori su im plaćeni“, kazala je tada Vuksanovićeva.

Ona je podsjetila i da su vatrogasci tužili kada im nijesu isplaćivane zarade kao i ostalima, zbog blokiranog računa, pa su prvi naplatili potraživanja uz kamate i sudske troškove.

Takođe, pred sudom su bili i zbog razlike za topli obrok, koja je na mjesečnom nivou oko dva eura. Advokatski troškovi tokom tog postupka iznosili su 8.000 eura.

Bonus video: