Program "Orjen planina kraj mora": Novljani i Dubrovčani takmičili se u pravljenju Snješka Bijelića

Uz puno zabave na snijegu, revijalnog takmičenja u sankanju, priganica i čaja, te dodjele medalja najboljima, odnosno diploma svim ekipama, događaj je ostavio puno pozitivnih utisaka
85 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2018. 12:24h

Među 40-ak figura Snješka Bijelića koje su proteklog vikenda pravili izletnici na Vrbanju u zaleđu Herceg Novog, prvo mjesto osvojila je ekipa „Matija“ iz Herceg Novog, drugoplasirana je grupa„Škerci“, iz istog grada, dok je treće mjesto zauzela ekipa "Lijepa djeca i žene“ iz Dubrovnika.

Na organizovanu zabavu na snijegu u sklopu programa "Orjen, planina kraj mora“, na poziv Agencije za razvoj i zaštitu Orjena i HPD "Dubrovnik“, okupilo se više od sto pedeset izletnika iz Herceg Novog i Dubrovnika.

Petočlani žiri, usastavu Gordana Novaković, Saša Đedović, Nataša Janković, Dragica Podhraški i Mila Vukićević, nije imao lak posao da među figurama različitih veličina od 10 centimetara do onih u visini čovjeka, oblika i likovnih izraza izabere najbolje.

“Snješko Bijelić je svakako bio centralni motiv, ali uz puno mašte, nastajale su, primjera radi i sniježne skulpture kuvara sa "zagorjelim“ licem zasutim pepelom, pa čak i Snješko Bijelić – kineski građevinski radnik sa prvog crnogorskog auto-puta. Ove ideje otvaraju put razmišljanju da iduće godine odemo i korak dalje i organizujemo pravi karneval sniježnih figura, što bi bila zanimljiva dopuna konvencionalnom primorskom karnevalu”, saopšteno je iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Uz puno zabave na snijegu, revijalnog takmičenja u sankanju, priganica i čaja, te dodjele medalja najboljima, odnosno diploma svim ekipama, događaj je ostavio puno pozitivnih utisaka.

“Sve to ukazuje da je na Vrbanju moguće organizovati i veća zimska dešavanja, uz prethodno angažovanje na rješavanju prostora za parking i svakako, njegovog čišćenja od snijega. Vrbanj raspolaže velikim neiskorišćenim prostorom, ali još uvijek nema veću javnu površinu koja može poslužiti za parkiranje izletnika”, navedeno je iz Agencije.

Događaji koji su organizovani na Vrbanju su iz zajedničkog programa čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a koji se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi. Ujedno su i dio dubrovačkog programa “Igre na snijegu”, tako da kroz oba programa zajedno promovišu Orjen i podstiču posjetu ove planine na tromeđi.

Galerija

Bonus video: