"Program stručnog osposobljavanja uspješno realizovan"

Na današnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem
63 pregleda 2 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Zoran Đurić
Pravni fakultet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.02.2013. 20:22h

Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem je uspješno realizovan i predstavalja ozbiljan razvojni resurs za budućnost, ocijenjeno je iz Vlade.

Na današnjoj sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem.

“S obzirom da su svi visokoškolci koji su se prijavili za ovaj oblik usavršavanja, u transparentnom postupku i na osnovu jedinstvenih kriterijuma, dobili mogućnost za sticanje radnog iskustva, Vlada je ocijenila da je Program vrlo uspješno realizovan”, piše u saopštenju Vlade.

Kako se navodi, Vlada je formirala tijelo čiji je zadatak da nadzire njegovu primjenu u toku čitavog procesa stručnog osposobljavanja kod poslodavaca.

Vlada je donijela i Uredbu kojom se službena zvanja lokalnih službenika i namještenika, kao i uslovi za njihovo vršenje u organima lokalne uprave usaglašavaju sa rješenjima novousvojenog Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Bonus video: