Projekat "Budi odgovoran" među sedam najboljih u Londonu

Servis “Budi odgovoran” omogućava građanima da prijave lokalne probleme – od ilegalnih deponija, zloupotrebe službenih vozila, nepravilnog parkiranja...
0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 01.11.2013. 21:14h

Projekat „Budi odgovoran“, koji Kreativni tim Elektrotehničkog fakulteta realizuje u partnerstvu sa Vladom i UNDP u okviru Akcionog plana za borbu protiv sive ekonomije, ušao je u najuži izbor za prestižnu nagradu „Bright Spots“ na Samitu Partnerstva otvorenih vlada (OGP) u Londonu.

Aplikacija i vebsajt “Budi odgovoran” omogućavaju građanima da prijave lokalne probleme – od ilegalnih deponija, zloupotrebe službenih vozila, nepravilnog parkiranja, do izbjegavanja poreskih obaveza i saobraćajnih problema.

Kako je saopšteno iz Vlade, u najužem izboru našli su se projekti iz sedam država koje su, prema odluci Sekretarijata OGP, sprovele najbolje reformske poduhvate u cilju unaprjeđenja transparentnosti rada svojih vlada.

Iz Vlade podsjećaju da prvi Akcioni plan za borbu protiv sive ekonomije sadrži 49 mjera za unaprjeđenje transparentnosti i otvorenosti rada vlade, odnosno poboljšanje javnih usluga, podsticanje ekonomskog rasta, smanjenja korupcije, kao i poboljšanje javnog integriteta.

»Crna Gora će u narednom periodu, a nakon evaluacije od strane Sekretarijata Partnerstva otvorenih vlada, sprovesti reviziju postojećeg akcionog plana«, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su naveli da OGP trenutno čini 61 članica, a u radu ovogodišnje konferencije učestvovalo je više od hiljadu delegata – predstavnika vlada i civilnog sektora.

Bonus video: