Projekti podgoričke vlasti za nekoliko mjeseci: Rekonstruišu Cetinjsku ulicu

„Svi radovi se izvode prema revidovanom glavnom projektu, koji je urađen na osnovu važeće planske dokumentacije usvojene na Skupštini glavnog grada“, navode iz Agencije
154 pregleda 3 komentar(a)
Delta, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Delta, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.01.2018. 17:10h

Dio Cetinjske ulice biće rekonstruisan za nekoliko mjeseci u okviru projekta rekonstrukcije dijela Ljubljanske ulice, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

„Glavnim projektom su predviđeni i radovi na 280 metara Cetinjske ulice, zatvaranje razdjelnog ostrva na jednom dijelu i otvaranje na drugom dijelu ulice, izgradnja trake za desno skretanje u Ljubljansku ulicu“, precizirano je iz Agencije.

Do rekonstrukcije dijela Cetinjske ulice će doći zbog izmjene pravca dijela Ljubljanske ulice, a planirano je da se na raskrsnici ove dvije ulice postavi semafor.

„Svi radovi se izvode prema revidovanom glavnom projektu, koji je urađen na osnovu važeće planske dokumentacije usvojene na Skupštini glavnog grada“, navode iz Agencije.

Radovi na rekonstrukciji Ljubljanske ulice, od Bulevara dr Ljubomira Rašovića do Cetinjske ulice, počeli su 19. oktobra prošle godine, a iz Agencije navode da je rok za završetak rekonstrukcije 180 radnih dana.

„Radovi se izvode po osnovu obaveza Agencije za izgradnju i razvoj i Glavnog grada prema investitoru objekta na urbanističkoj parceli 10, u zahvatu DUP-a „Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put“, sa kojim je zaključen ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta“, saopšteno je iz Agencije.

Izvođač radova je kompanija „Cijevna Commerce“, a vrijednost ugovorenih radova 691.749,94 eura.

Nakon završetka radova, dio Ljubljanske ulice, dug 330 metara, imaće dvije kolovozne trake po 6,5 metara, razdjelno ostrvo širine četiri metra i obostrane pješačke staze širine po tri metra.

„Od prateće infrastrukture biće izgrađeni atmosferska i fekalna kanalizacija, vodovod, tk kanalizacija i javna rasvjeta”, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Iz Agencije je “Vijestima” odgovoreno da će biti rekonstruisana postojeća svjetlosna signalizacija (semafori) na raskrsnici Ljubljanske ulice i Bulevara dr Ljubomira Rašovića. Na raskrsnici Ljubljanske ulice i Cetinjske ulice će biti ugrađena nova svjetlosna signalizacija.

Bonus video: