Prokišnjava krov u vrtiću "Đina Vrbica": Isključili struju u učionici i hodniku

Zbog prokišnjavanja isključena je struja u hodnicima i jednoj učionici, a zbog bezbjednosti djeca ne borave u toj prostoriji
85 pregleda 0 komentar(a)
Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2018. 17:24h

U vrtiću „Đina Vrbica” u Bulevaru Save Kovačevića zbog prokišnjavanja isključena je struja u hodnicima i jednoj učionici, a zbog bezbjednosti djeca ne borave u toj prostoriji.

To je „Vijestima” potvrđeno iz Javne predškolske ustanove (JPU) „Đina Vrbica”, kojoj pripada pomenuta vaspitna jedinica, a naveli su da “problem sa krovnim pokrivačem, je star koliko i vrtić odnosno oko 50 godina”.

“Zbog dotrajalosti konstrukcije, prilikom velikih kiša, dolazi do prodiranja vode kroz plafon u sam vrtić, i to na nekoliko mjesta (tri mjesta u hodnicima i u učionici na Bloku III)”, portparolka JPU "Đina Vrbica" Dragana Radulović.

Istakla je da su na tim mjestima isključili struju, zbog bezbjednosti, a iz učionice izmjestili djecu i potpuno obustavili napajanje električnih instalacija.

„Problem, pored dotrajalosti, usložnjava činjenica da je ovakav krovni pokrivač, nemoguće više naći na tržištu. Rješavanje problema smo planirali tokom ljetnjeg raspusta, zamjenom kompletnog krovnog pokrivača, za šta smo izdvojili sredstva”, navela je Radulović.

Ona je saopštila da su u komunikaciji sa nadležnim ministarstvom, kako bi radovi bili izvedeni na najbolji mogući način.

Bonus video: