Prokišnjavao krov na domu zdravlja u Podgorici

Kiša je prodirala kroz plafon na više mjesta u nekoliko prostorija te zdravstvene ustanove, a prokišnjavalo je i u čekaonici
1294 pregleda 2 komentar(a)
Obilne padavine izazvale štetu, Foto: Čitalac Reporter
Obilne padavine izazvale štetu, Foto: Čitalac Reporter
Ažurirano: 19.05.2019. 21:17h

Krov na podgoričkom Domu zdravlja u naselju Stari aerodrom prokišnjavao je čitave sedmice zbog obilnih padavina.

Na fotografijama, koje su čitaoci proslijedili „Vijestima“ vide se zidovi puni vlage ali i mokri podovi, koje su zaposleni prekrili tkaninama.

Kiša je prodirala kroz plafon na više mjesta u nekoliko prostorija te zdravstvene ustanove, a prokišnjavalo je i u čekaonici.

Direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić, potvrdio je da imaju problem, jer je riječ o zgradi sa ravnim krovom.

Dodaje da su takvi problemi česti i u drugim domovima zdravlja na teritoriji glavnog grada koji imaju ravan krov, a koji se nalaze u naseljima Blok V i Tološi.

Kavarić je pojasnio da u toj ustanovi čekaju da se plafoni i zidovi osuše, pa da pristupe saniranju, odnosno adaptaciji.

Istakao je da je urađen projekat i da je postupak nabavke u toku, nakon čega će započeti radove.

Kavarić je naglasio i da nije prokišnjavala ordinacija u kojoj se pregledaju djeca, već hodnik i ulazna prostorija za savjetovalište.

Zbog jake kiše koja je danima padala u Podgorici, slične probleme imali su i u Domu zdravlja u Zeti, ali u suterenu zgrade.

U ostalim domovima zdravlja, u Blok V, Koniku, Novoj i Staroj varoši, situacija je bila pod kontrolom.

Bonus video: