"Prokletije" Gavrila Kneževića najbolja fotografija na konkursu "Prirodne ljepote Crne Gore" - Vijesti.me
IZLOŽBA NA BEDEMU

"Prokletije" Gavrila Kneževića najbolja fotografija na konkursu "Prirodne ljepote Crne Gore"

"Svi korisnici društvenih mreža imaće priliku da od 30 odabranih fotografija koje će biti postavljene na fejsbuk stranici partnerske NVO Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar" iz Nikšića izaberu najbolju koja će biti nagrađena specijalnom nagradom"

Na nikšićkoj tvrđavi Bedem organizivana je izložba fotografija pod nazivom "Prirodne ljepote Crne Gore". Izložbu je organizovalo Umjetničko muzičko udruženje "Scena" u okviru programa "Edukacija i afirmacija mladih Nikšića iz oblasti muzičke, kulturne i prirodne baštine Crne Gore". 

Na konkurs, koji je trajao tri mjeseca, pristiglo je oko 50  fotografija iz svih krajeva Crne Gore, a na izložbi je prikazano 30.

Stručni žiri u sastavu fotografi Željko Šapurić i Miloš Zvicer i predstavnici NVO "Scena", odabrali su tri najbolje fotografije.

Prvo mjesto osvojio je Gavrilo Knežević sa fotografijom "Prokletije", dugo mjesto pripalo je Marku Banoviću za fotografiju "Cijevna", dok je treća bila Jovana Iković sa fotografijom "Biogradsko jezero".

Pobjednici konkursa dobiće komplete ulaznica za popularne nikšiće festivale "Lake Fest" i "Bedem Fest", kao i ručak za dvije osobe u "Etno selu Montenegro".

"Svi korisnici društvenih mreža imaće priliku da od 30 odabranih fotografija koje će biti postavljene na fejsbuk stranici partnerske NVO Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar" iz Nikšića izaberu najbolju koja će biti nagrađena specijalnom nagradom", kazao je Zoran Dziknic, direktor "Scene".

Posjetioci izložbe na Bedemu imali su priliku da u sklopu zabavnog dijela uzivaju u etno melosu i u recitacijama.

Prema riječima Džiknića, cilj projekta je bila afirmacija mladih talenata iz oblasti umjetničke fotografije, muzičkog i književnog stvaralaštva i doprinos razvoju multinacionalnih i multikulturnih vrijednosti crnogorskog društva kao i očuvanje kulturne baštine.