"Promovisati duh pomirenja i saradnje mladih u regionu"

Navodi se da su sastanak otvorili vršilac dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, Miodrag Radović, direktor za politička i strateška pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Albanije, Ferit Hoxha i generalni sekretar Francusko-njemačke kancelarije mladih, Markus Ingenlath
0 komentar(a)
Regionalna kancelarija za saradnju mladih, sastanak, Foto: Ministarstvo prosvjete
Regionalna kancelarija za saradnju mladih, sastanak, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 02.11.2016. 16:11h

Cilj Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana je promovisanje duha pomirenja i saradnje te populacije u regionu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U prostorijama tog resora danas je održan pripremni sastanak Upravnog odbora kancelarije koji prethodi konstitutivnom sastanku u Tirani.

“Na sastanku je predstavljen razvojni put Regionalne kancelarije za saradnju mladih s posebnim naglaskom na važnost institucionalne podrške saradnji mladih kroz razmjenu. Pored toga, predstavljene su realizovane i planirane aktivnosti”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da su sastanak otvorili vršilac dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, Miodrag Radović, direktor za politička i strateška pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Albanije, Ferit Hoxha i generalni sekretar Francusko-njemačke kancelarije mladih, Markus Ingenlath.

Sastanku je prisustvovala i generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama Arijana Nikolić-Vučinić, kao i članovi Upravnog odbora Regionalne kancelarije iz svih zemalja.

"Regionalna kancelarija za saradnju mladih je institucionalni mehanizam za saradnju mladih Zapadnog Balkana iz šest zemalja – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, a osnovana je s ciljem da promoviše duh pomirenja i saradnje između mladih u regionu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: