Promrzla žena spasena u Šarancima

Stojankin suprug ispričao je da je ona u prvi sumrak, nakon što je dio stoke sa ispaše došao kući, pošla da pronađe ostala goveda, bez telefona i baterijske lampe
67 pregleda 3 komentar(a)
Stojanka Bojović, spašavanje, Foto: Služba zaštite i spašavanja
Stojanka Bojović, spašavanje, Foto: Služba zaštite i spašavanja
Ažurirano: 28.06.2018. 05:36h

Domaćica Stojanka Bojović iz žabljačkog sela Ponor pronađena je živa i zdrava u srijedu, sat iza ponoći, u bespućima šuma u Šarancima, u koje je zalutala tražeći goveda.

Mokru i promrzlu ženu, po velikoj hladnoći i magli, pronašli su pripadnici Službe zaštite i spasavanja, a akciji su učestvovale i komšije, rodbina i pripadnici policije.

Stojankin suprug Dragan Bojović ispričao je da je ona u prvi sumrak, nakon što je dio stoke sa ispaše došao kući, pošla da pronađe ostala goveda, bez telefona i baterijske lampe.

Kaže da je u to vrijeme bio na poslu, u pilani u Njegovuđi, i da od buke našine nije čuo telefonske pozive.

“Tek oko 22 časa vidio sam propuštene pozive mojih ukućana. Pozvao sam ih i panično su mi saopštiti da se Stojanka nije vratila. Otišao sam kući gdje su se nalazili moji roditelje i tri sina od kojih najstariji ima devet godina. Odmah sam krenuo da je tražim, ali bez uspjeha. Priključilo mi se još desetak komšija i rođaka, tražili smo i dozivali je, ali rezultata nije bilo. Kroz glavu mi se provlačio strah da je možda pala niz stijene. Telefonom su me zvali kolege sa posla pa sam na njihov predlog pozvao policiju”.

U 23:20, nepunih pola sata nakon prijavljivanja Stojankinog nestanka, stigla je grupa spasilaca sa Žabljaka, a odmah za njima i policajci.

“Informisao sam ih koji smo teren pretražili, a nakon toga dogovorili smo se kuda dalje tražiti. Narednih sat i po pretraživani su šumski kompleksi prema Njegovuđi, u rejonu Pogrežđe. Tu je i pronađena, dva do tri kilometra daleko od kuće”, kaže Dragan.

Bojović je zahvalio svima koji su učestvovali u akciji i kaže da ga je zadivila dobra organizovanost i spremnost spasilaca.

Bonus video: