Propao tender za obnovu SC "Morača": Niko neće da popravi krov

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je na krovu, koji je ukupne površine 4.448 metara kvadratnih, došlo do smicanja i povlačenja, odnosno do razdvajanja na spojevima traka
116 pregleda 2 komentar(a)
Sportski centar Morača, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sportski centar Morača, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.10.2016. 18:20h

Preduzeće “Sportski objekti” obustavilo je postupak javne nabavke za hidroizolacione radove na krovu velike dvorane SC “Morača”, jer u predviđenom roku nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

Tender za hidroizolacione radove, koji je raspisan 15.avgusta, bio je procijenjene vrijednosti 150.000 eura.

U rješenju o obustavi postupka javne nabavke se navodi da je ponudu 10.oktobra dostavila firma “Urbanist - project”, ali da je odbijena kao neispravna, jer, između ostalog, nije dostavljena sva potrebna dokumentacija.

Ranije je Državna komisija za kontrolu javnih nabavki odbila žalbe, koje su na pomenutu tendersku dokumentaciju izjavile firme “RGB construction” i “Deco Mne”.

Komisija je žalbe odbacila kao neuredne, jer nijedna firma nije u žalbi dostavila dokaz o uplati naknade za vođenje postupka.

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je na krovu, koji je ukupne površine 4.448 metara kvadratnih, došlo do smicanja i povlačenja, odnosno do razdvajanja na spojevima traka.

„To je posebno izraženo na strmim bočnim zonama i to na sve četiri strane objekta, kao i na grbenom dijelu krova”, navodi se u dokumentu.

U pojedinim zonama je, kako se navodi, došlo do formiranja „klobuka“ ispod hidroizolacionih traka, što je dokaz prisustva vode i zarobljene pare. Zbog dotrajalosti, hidroizolacija se lako probija, što, kako se navodi, uzrokuje procurivanje.

„Sve navedene pojave su izraženije na južnoj strani krova, gdje se takođe uočava veći stepen raspucalosti i procesa starenja hidroizolacije usljed vrlo intezivne insolacije i UV zračenja, što povećava vjerovatnoću prodora vode ispod krovnog pokrivača i ugrožavanje termoizolacionog sloja”, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Bonus video: