Proširene rang liste za specijalističke studije na tri fakulteta

U susret novom ciklusu programa stručnog osposobljavanja, Upravni odbor je odlučio da se na Univerzitetu raspiše ukupno 100 mjesta za pripravnike, a svaka univerzitetska jedinica može oglasiti najviše pet slobodnih mjesta za korisnike programa
50 pregleda 2 komentar(a)
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.09.2015. 15:35h

Rang liste za upis na specijalističke studije biće proširene za 16 mjesta na Pravnom fakultetu, za 11 na Medicinskom i za dva mjesta na Elektrotehničkom fakultetu, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG).

Upravni odbor UCG za v.d. dekana Filološkog fakulteta imenovao je Dragana Bogojevića, koji će na dužnost stupiti 5. oktobra. „Vršilac dužnosti može biti najduže šest mjeseci, a u roku od tri mjeseca trebalo bi da raspiše izbore za dekana“.

Rang liste za upis na specijalističke studije na tri fakulteta proširene su, kako je saopšteno, na predlog Studentskog parlamenta.

„Univerzitet je tako pružio mogućnost studentima da nastave školovanje upisom na specijalističku godinu, nakon završenih osnovnih studija. Upravni odbor je utvrdio način sprovođenja ove odluke, za šta će biti zaduženi fakulteti“, kaže se u saopštenju.

Prema odluci Upravnog odbora, na predlog Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, 56 studenata sa invaliditetom biće oslobođeno plaćanja školarine.

„Od tog broja, 52 studenta je upisano u redovnom postupku, a četiri po principu afirmativne akcije“, navodi se u saopštenju UCG.

U susret novom ciklusu programa stručnog osposobljavanja, Upravni odbor je odlučio da se na Univerzitetu raspiše ukupno 100 mjesta za pripravnike, a svaka univerzitetska jedinica može oglasiti najviše pet slobodnih mjesta za korisnike programa.

Bonus video: