Prosječna plata 1.700 eura?

“Ili mjesečno oko 37.000 eura. Budući da ima 22 zaposlenih, znači da je prosječna plata sa doprinosima u GO Golubovci oko 1.700 eura, što je netačno, osim za njega i predsjednika skupštine. Njima je i veća”, navodi u reagovanju Kojičić
64 pregleda 0 komentar(a)
Golubovci, Foto: Arhiva Vijesti
Golubovci, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.04.2017. 19:54h

Odbornik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini GO Golubovci, Aleksandar Kojičić, je reagujući na izjavu predsjednika GO Dušana Radonjića, saopštio da nije istina da je za plate zaposlenih u gradskoj opštini Golubovci godišnje potrebno oko 450.000 eura.

Radonjić je u četvrtak saopštio da je GO početkom 2016. godine dobila status opštine u okviru Glavnog grada, koji podrazumijeva jasno definisanu teritoriju, budžet i da Glavni grad obezbjeđuje zagarantovane plate službenicima, za koje treba obezbijediti oko 450.000 eura godišnje.

“Ili mjesečno oko 37.000 eura. Budući da ima 22 zaposlenih, znači da je prosječna plata sa doprinosima u GO Golubovci oko 1.700 eura, što je netačno, osim za njega i predsjednika skupštine. Njima je i veća”, navodi u reagovanju Kojičić.

On je kazao da se u Nacrtu odluke o finansijskom planu za 2016. godinu može provjeriti da se godišnje za plate i ostala lična primanja izdvaja oko 261.000 eura.

Kojičić u reagovanju navodi da je Radonjić “povodom blijedog pravdanja zašto DPS neće da podrži raspisivanje referenduma o samostalnosti Zete”, izjavio da, budući da on i DPS imaju apsolutnu vlast u Zeti, nema potrebe za političkim dogovorima.

Time je, navodi Kojičić, Radonjić faktički rekao da premijer, gradonačelnik i predsjednik GO Tuzi nemaju apsolutnu većinu i snagu koju ima on i njegova partija u Zeti, te da su zato prinuđeni da prave političke dogovore sa partijama manjina, da bi ostali na vlasti.“ Izjava koja je vrlo hrabra, ili vrlo neinteligentna sa pozicije lokalnog funkcionera postavljenog da odrađuje obaveze”, zaključuje Kojičić u reagovanju.

Bonus video: