Prosvetari pozvani na jednosatni štrajk upozerenja

Zaposleni u školama traže povećanje zarada za 15 odsto, u skladu sa potpisanim Sporzumom o kretanju zarada u javnom sektoru
17 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2014. 19:31h

Sindikat prosvjete pozvao je zaposlene u školama da 2. septembra podrže jednosatni štrajk upozorenja zbog neuspjelih pregovora sa ministarstvima prosvjete i finansija o povećanju njihovih plata.

Predsjednik Zvonko Pavićević napomenuo je da će prosvjetari imati strpljenja za pregovore do 15. sepmtambra, kada bi trebalo da Glavni odbor donese odluku zavisno od ishoda razgovora.

"Jednosatni štrajk biće organizovan na početku prve i druge smjene, jer želimo da nas ozbiljno shvate. Osim toga imaćemo druga sredstva za borbu. Imamo i proteste i štrajkove, u kojem obimu to ćemo da vidimo", kazao je Pavićević.

Pavićević je napomenuo da su pregovori trajali tokom juna i jula, te da ih je u avgustu prekinula izjava premijera Mila Đukanovića da je neozbiljno tražiti povećanje plata, ali da su ipak nastavljeni.

"Sa Ministarstvom prosvjete smo stalno u kontaktu kako pronaći unutrašnje rezerve kao kratkoročno rješenje, a nadamo se da ćemo se ubrzo sastati i sa ministrom finansija Radojem Žugićem", rekao je on.

Prilog TV Vijesti

Pavićević je napomenuo da prosvjetari traže samo malo razumijevanja i političke volje.

Zaposleni u školama traže povećanje zarada za 15 odsto, u skladu sa potpisanim Sporzumom o kretanju zarada u javnom sektoru.

Galerija

Bonus video: