Protest mještana Tepačkog polja: Mira više nemamo, a rade mimo zakona

Odgovora iz Opštine nema, jer je sekretar na odmoru
101 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2016. 19:05h

Pripremni zemljani radovi u Tepačkom polju kod Žabljaka izazvali su revolt stanovnika i vlasnika vikendica u tom selu, udaljenom tri kilometra od Žabljaka.

Saopštili su da su radne mašine devastirale hektare livada i rastinja.

“Sad je to ruiniran prostor sa koga dolazi buka radnih mašina, iza kojih se dižu oblaci prašine. Nama ovdje više nema ni mira ni odmora”, kazao je „Vijestima“ jedan od mještana.

Oni tvrde da im niko zvanično nije kazao šta će se tu graditi, ali da su u saznanju da je riječ o budućem objektu za lagerovanje djelova za dalekovod Čevo-Pljevlja, koji prolazi i kroz žabljačku opštinu.

Kažu da je u tom dijelu opštine gradnja strogo zabranjena i da su urbanističkim planom Borje II tu predviđene zelene površine...

Gradi se po idejnom rješenju Elektromontaže iz Beograda, a mještani kažu da je problematična odrednica iz rješenja lokalnog organa - da se odobrava prvo gradnja pomoćnog objekta pa tek onda magacina i ograde.

“Rješenje nadležnog organa u Opštini Žabljak nije regularno, jer opštine imaju pravo da izdaju uslove za pomoćni objekat jedino ako na parceli postoji objekat za koji se gradi pomoćni objekat, a ova parcela je prazna. Ovdje ima posla za inspekcijske službe”, kazao je jedan od mještana.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, uputio je novinara da odgovore na tu temu potraži kod sekretara za građevinarstvo i urbanizam Save Zekovića.

On je, međutim, na godišnjem odmoru.

Galerija

Bonus video: