Protest u Podgorici: Gaženjem stranica “Informera” odgovorili na pisanje

Popović je kazao da je riječ o kampanji koja je nastavak afere “Snimak”
111 pregleda 132 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 20:03h

Gaženjem stranica dnevnika “Informer”, koje su bile postavljene kao staza, predstavnici NVO Udar, civilnog sektora i političkih partija odgovorili su na pisanje te novine o direktorki “Mansa” Vanji Ćalović.

“Udar” je noćas organizovao protest ispred zgrade Tužilaštva zbog pisanja tog dnevnika, a učesnici, kojih je bilo oko 100, potom su stazom napravljenom od stranica “Informera” šetali do zgrade Vlade.

“Mi, slobodni građani moramo poručiti svima da je zaustavljanje i kažnjavanje zločina vlasti protiv Vanje Ćalović i svih ostalih uslov za koji se moramo izboriti svim raspoložim demokratskim sredstvima u institucijama sistema i van njih”, poručio je profesor Milan Popović.

On je kazao da je riječ o kampanji koja je nastavak afere “Snimak”.

“Izašli smo jer je napad na Vanju napad na sve nas, ali uprkos tome treba primijetiti da se u porastu beskrupuloznosti kriju i znaci kraja, straha, panike i patologije vlasti”, poručio je Popović.

Direktroka Monitora Milka Tadić Mijović kazala je da je ključno pitanje ko je naložio i ko je distribuirao snimak.

“Kao što se sjećate u slučaju (Safet) Kalić kada se radilo o jednom autentičnom snimku, za razliku od ovog koji je loše montiran, odmah je državno tužilaštvo reagovalo i pozvalo ljude, ispitivalo ko je distribuirao snimke sa Kalićeve svadbe. Ovdje vidimo potpuno ćutanje i čak vidimo da država, odnosno njena glavna partija namjerava da isljeđuje Vanju Ćalović koja je žrtva u ovom slučaju”, kazala je ona.

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić napomenula je da je Ćalović heroina našeg vremena koja je znala da voli svoju domovinu na način na koji drugi nijesu, braneći je od onih koji je pljačkaju.

“Ona je pokrenula voz demokratskih promjena koji je krenuo”, kazala je Jasavić.

Poslanica DF-a Jelisava Kalezić poručila je da je vrijeme da se institucije otrijezne i reaguju, dok je Ljiljana Raičević iz Sigurne ženske kuće napomenula da je sporni snimak još prije pola godine “šetao državnim kancelarijama”.

“Danas je ona, sjutra sam ja, a preksjutra bilo ko od vas”, poručila je Raičević prisutnima. Novinar Marko Milačić kazao je da su na snimku "ustvari Milo Đukanović i Vladimir Beba Popović".

Protest se nastavlja i u utorak, okupljanjem ispred sjedišta DPS u Podgorici, zatim šetnjom do kancelarija "Informera" i Instituta za javnu politiku, čiji je direktor Popović.

Galerija

Bonus video: