Protesti u Pljevljima: Neka povuku zakon i puste vjernike da se bogu mole

Sveštenik koji je pričitao poslanicu kazao je da po odluci Episkopskog savjeta neće obavljati nikakvu službu u domovima poslanika iz Pljevalja koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovjesti, dok se ne pokaju. Za usvajanje zakona o slobodi vjeroispovjesti u Skupštini Crne Gore glasali su polanici DPS-a iz Pljevalja Filip Vuković i Danijel Živković
6624 pregleda 5 komentar(a)
Litija u Pljevljima, Foto: Printscreen
Litija u Pljevljima, Foto: Printscreen

Veliki broj građana prisustvovao je večerašnjem molebanu koji je služen u crkvi Svete Petke u Pljevljima.

Nakon crkvnog obreda ulicom Tršovom i Kralja Petra krenula je litija. Na raskrsnici kod zgrade Opštine pročitana je današnja poslanica Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Za vrijeme litije građani su uzvikuvali „ne damo svetinje“ i Milo lopove“.

Sveštenik koji je pričitao poslanicu kazao je da po odluci Episkopskog savjeta neće obavljati nikakvu službu u domovima poslanika iz Pljevalja koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovjesti, dok se ne pokaju.

Za usvajanje zakona o slobodi vjeroispovjesti u Skupštini Crne Gore glasali su polanici DPS-a iz Pljevalja Filip Vuković i Danijel Živković.

„Molimo boga da se brzo pokaju da se vrate na pravi put na put Isusa Hrista. To je jedini put kojim treba da hodimo neka se što prije urazume i neka povuku ovaj zakon i neka puste sve vjerske zajednici da se bogu mole“, kazao je sveštenik koji je pročitao poslanicu.

Bonus video: