Prva panoramska ruta za promociju Kuča

Četiri vidikovca aduti rute koja Kuče promoviše
202 pregleda 1 komentar(a)
kanjon Cijevna (novina)
kanjon Cijevna (novina)
Ažurirano: 13.11.2015. 20:05h

Podgorica je dobila prvi označeni panoramski put u Crnoj Gori.

Predstavnici Turističke organizacije Glavnog grada očekuju da će od sada turisti na putu "Krug oko Korita", moći da uživaju u prirodnim istorijskim i gastronomskim ljepotama Kuča.

"Sigurna sam da će posjetioci biti izuzetno zadovoljni kada obiđu cijeli put“, kazala je PR Turističke organizacije Podgorica, Tamara Radusinović.

Put je dug oko 65 kilometara, a jedan od najatraktivnijih mjesta na ruti je vidikovac Grlo sokolovo, sa kojeg se pruža predivan pogled na Prokletije. U cilju obogaćivanja ponude naporno se radilo na kreiranju audio-vodiča za Muzej Marka Miljanova.

"Tim koji je radio na identifikaciji panoramskih ruta nije imao lak zadatak. Trebalo je sve da se poveže u jednu ponudu koja će predstavljati jedinstven doživljaj za sve goste koji dođu u Crnu Goru", rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

Generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević izdvojio je panoramu Podgorice, primorskih planina i Skadarskog jezera, kao i pogled na kanjon Cijevne u selu Delaj.

"Treba krenuti dalje pješačkom stazom do vidikovca Grlo sokolovo sa kojeg se pruža jedan od najspektakularnijih pogleda u Crnoj Gori", kazao je Petričević.

Biće promovisane četiri rute, od Podgorice do Durmitora, od Podgorice do Prokletije, treća more i visine - između Skadarskog jezera i mora, i četvta je Krug preko Korita

Bonus video: