Prve klijentkinje na Kakarickoj gori do kraja godine

Radinović je kazao da su prvobitni rokovi za radove i prijem pomjereni zbog odabira najpovoljnijih izvođača
55 pregleda 0 komentar(a)
Centar za zavisnice, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Centar za zavisnice, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2015. 19:19h

Građevinski radovi na Centru za žene zavisnice na Kakarickoj gori su završeni, a u toku je procedura izdavanja upotrebne dozvole.

„U toku je tenderska procedura za opremanje, kao i usvajanje potrebnih akata. Očekujemo da, nakon okončanja, a najkasnije do kraja godine primimo i prve klijentkinje na tretman“, saopštio je direktor te ustanove Aleksandar Radinović. Završetak radova bio je predviđen za kraj juna, a prijem prvih klijentkinja za septembar. Radinović je kazao da su rokovi pomjereni zbog odabira najpovoljnijih izvođača.

„Tenderska procedura za izbor najbolje ponude za izvođenje radova trajala je duže nego što je bilo predviđeno originalnim planom projektnih aktivnosti zbog našeg nastojanja da kroz postupak pregovaranja dođemo do prihvatljive finansijske ponude, koja će se uklopiti u predviđeni budžet“, rekao je Radinović. U Centru za zavisnice može da boravi do 16 klijentkinja. Izgradnju je finansijski pomogla Evropska unija u saradnji sa Vladom i Glavnim gradom.

Vrijednost projekta saopšteno je 620.000 eura, od čega Delegacija EU u Crnoj Gori, finansira 62 odsto. Nosilac projekta je Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci - Podgorica, partneri su Glavni grad, Opština Nikšić, Opština Tivat, Zajednica opština CG, NVO 4Life, a saradnici na projektu kancelarije za prevenciju narkomanije iz Podgorice, Cetinja, Tivta, Kotora i Nikšića.

Bonus video: