Prvi internacionalni ljetnji karneval u Tivtu

Karneval neće biti takmičarskog, već revijalnog karaktera sa ciljem da se svi učesnici dobro zabave i lijepo druže, a Tivćani i turisti budu u prilici da uživaju u nekim od najatraktivnijim maski u regionu
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2018. 13:44h

Organizacija prvog Internacionalnog ljetnjeg karnevala u Tivtu doprinijeće daljoj izgradnji imidža i brenda Tivta kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori – poručili su organizatori ove trodnevne manifestacije koja će u Tivtu biti priređena od 8. do 10. juna.

Karneval organizuje NVU „Maškarada“ iz Tivta u saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Tivat, te brojnim sponzoirima koji su podržali ovu turističko-zabavnu manifestaciju na kojoj se očekuje oko 500 karnevalista iz zemlje i inostranstva.

„Od toga će iz inostranstva doći oko 300 karnevalista iz Srbije, Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, BiH i Albanije sa viša karnevaskih grupa. Dolazi nam i nekoliko članova borda direktora Federacije evropskih karnevalskih gradova FECC, čiji je Tivat prošle sedmice postao punopravni član. Na dječjem karnevalu očekujemo oko 700 maškaranih mališana", kazao je član rukovodstva „maškarade“ i jedan od koordinatora karnevala, Goran Božović.

On je na danas održanoj konferenciji za novinare zajedno sa predstavnicima Opštine i Turističke organizacije Tivat, predstavio program karnevala.

Naglašavajući da je „Maškarada“, dvije i po godine nakon svog osnivanja, uspjela da postigne svoj osnovni cilj – da Tivat pozicionira na internacionalnoj mapi karnevalskih gradova i ovoj sredini obezbijedi manifestaciju kakva je Tivtu do sada nedostajala, Božović je rekao da će karneval koštati oko 60 hiljada eura, od čega Opština Tivat daje 20 hiljada, Turistička organizacija 15.000 eura, a ostatak sponzori.

Karneval neće biti takmičarskog, već revijalnog karaktera sa ciljem da se svi učesnici dobro zabave i lijepo druže, a Tivćani i turisti budu u prilici da uživaju u nekim od najatraktivnijim maski u regionu.

„Ovakva manifestacija je našem gradu nedostajala dugi niz godina. Tivatski ljetnji karneval ne koincidira sa terminom u kojem se u okruženju održava ijedna ovakva priredba, a naš karneval imaće i neke aspekte kakve nemaju karnevali u regionu – počev od maškaranog bala na vodi, kao i jedriličarske regate pod maskama", kazala je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavičić, dok je gradonačelnica dr Snežana Matijevič koja je od karnevalista danas dobila i zastavu karnevala, iskazala zadovoljstvo činjenicom da Tivat u špic ljetnje sezone ulazi jednom ovako atraktivnom manifestacijom koja će postati tradicionalna.

„Organizacija kanevala već je poslala jednu lijepu poruku o opštoj sinergiji svih uključenih u ove aktivnosti – NVO sektora, Opštine, turističke privrede, obrazovnih i drugih institucija koje su se svi nesebično angažovali da ovo bude jedan veliki novi uspjeh našeg grada", kazala je sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević.

Prvog dana karnevala u petak 8. juna za učesnike iz uinostrastva predviđen je maškarani bal ns vodi koji će se održati na brodu „Vdena kočija“ i katamaranu “Tahiti“, nakon čega će uslijediti maškarani parti na plažnom baru „Movida“. Za subotu 9. jun u podne zakazana je maškarana regata, a u 18.30 sati predstavnike karnevalskih grupa u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković primiče gradonačelnica Matijević. Tom prilikom bie otvorena i izložba fotografija „Maškarada do danas“.

Centralni događaj počinje u 20 sati, kada će velika karnevalska povorka krenuti ulicama Druge dalmatinske brigade i 21. novembra do gradske rive Pine, gdje će karmevalske grupe imati svoj performans. U programu će nastupiti i Mantic Samba Show, ansambl „Toć“ i Indira Forza. Završnog dana manifestcije u nedjelju, u 18 sati održaće se Dječiji karneval.

Galerija

Bonus video: