Prvi Teleton u Crnoj Gori: Skupljeno preko 367 hiljada eura

Donaciju od 100 hiljada eura uplatili su novinari Brano Manadić i Aida Ramusović, čijoj su trogodišnjoj ćerki Seleni građani Crne Gore pomogli da se od kancera liječi u Americi
281 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2017. 06:50h

Prvi Teleton u Crnoj Gori je okončan i skupljeno je preko 367 hiljada eura. Na Teletonu “Podrži, pobjedi” učestvovalo je gotovo stotinu poznatih ličnosti.

Donaciju od 100 hiljada eura uplatili su novinari Brano Manadić i Aida Ramusović, čijoj su trogodišnjoj ćerki Seleni građani Crne Gore pomogli da se od kancera liječi u Americi. To je dio novca koji je prije dvadesetak dana sakupljen za liječenje njihove ćerke.

“Od mene, moje ćerke Nike, Aide, i najviše od Selene, doniramo sto hiljada eura u ovaj Fond. Mislim da je ovo način na koji možemo pomoći onima, koji su se našli u istoj situaciji kao mi i ovdje ne smijemo stati”, kazao je Mandić sinoć u hotelu “Hilton” gdje je manifestacija održana. Video porukom javile su se Selena i Aida.

“Moja porodica je imala veliku sreću da uz pomoć mnogo dobrih ljudi... dođe da se liječi u Americi u Sinsinatiju od užasne dijagnoze koja je uspostavljena prije mjesec dana. Molim vas pomozite i drugoj djeci koja se nađu ovakvim situacijama, da bar imaju šansu da se bore”, kazala je Ramusovićeva.

Voditelji šest televizija - TVCG, TV Vijesti, TV Prva, TV Atlas, TV 777 i Pink M, koje su pokrenule inicijtaivu, apelovali su da se poziva donatorski broj 1511 ili pošalju poruke sadržine 5 na 14543.

Sva prikupljena sredstva idu u Fond za pomoć djeci oboljeloj od kancera, a koja će biti upotrijebljena za liječenje mališana, kojima Fond za zdravstvo iz nekog razloga ne može pomoći.

Sa građanima su od poznatih razgovarali, između ostalih, glumci Petar Strugar, Ivana Mrvaljević, Boro Stjepanović, crnogorski režiser Nikola Vukčević, pisac Balša Brković, članovi grupa Perper, Who See i The Books Of Knjige, pjevači Sergej Ćetković, Knez, Bojan Marović, Boban Rajović, Igor Lazić, sportisti Vlado Šćepanović, Dragan Adžić, Suad Šehović, Dejan Savićević, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Dejan Zlatičanin i mnogi drugi. Projekat su podržale i mnoge kompanije i opštine u Crnoj Gori, čiji su predstavnici takođe sinoć bili prisutni na humanitarnoj akciji. Većina učesnika Teletona istakla je važnost solidarnosti, nagovijestivši da bi on mogao biti ponovljan i u nekim drugim prilikama.

Humanitarnim teletonom mediji i cijela Crna Gora juče je obilježila 15. februar - Svjetski dan djece oboljele od karcinoma.

Galerija

Bonus video: