Psovke i svađe za dobrodošlicu turistima na aerodromu Podgorica

Ružna slika postala je praktično svakodnevica, nakon što su iz "Aerodroma" saopštili da stajališta mogu da koriste svi taksisti
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 06:53h

Putnike ispred aerodromske zgrade juče je dočekala svađa taksista, praćena uvredama i psovkama, koji su na sve načine pokušavali da ubijede potencijalne mušterije da ih prevezu do primorja ili Podgorice.

Dok su se brojni taksisti žučno svađali, većina gostiju pokušavala je da što prije napusti aerodrom.

Jučerašnja ružna slika postala je praktično svakodnevica pred slijetanje aviona i to uoči turističke sezone, nakon što su iz “Aerodroma” saopštili da taksi-stajališta ispred zgrade mogu da koriste svi taksisti.

Putnike na liniji London - Podgorica juče je dočekalo 30-ak taksista, među kojima je bilo i “divljih”, a pojedini su u rukama držali kartonske table sa ispisanim cijenama usluga.

Nakon što su putnici izašli iz zgrade, opkolili su ih taksisti, nudeći ponude za vožnju, ne krijući međusobnu netrpeljivost.

Pljuštale su uvrede i psovke, a vrhunac neprijatnosti dešavao se kada bi neko od taksista dogovorio vožnju...

Iz taksi udruženja “Aerodrom” tvrde da ovakvo “rasulo” i “loša slika o našoj zemlji” vlada otkada je pomoćnik direktora “Aerodroma” Ivan Kusovac kazao da niko nema "ekskluzivno pravo" na korišćenje taksi stanice do raspisivanja novog tendera.

Taksistima iz udruženja “Aerodrom”, koji su 15 godina tu radili, ugovor je istekao 1. maja, ali novi teneder još nije raspisan.

Iz ovog udruženja tvrde da ih je Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj rasporedio na tu lokaciju, pa nemaju gdje drugo da rade.

"Ovdje su naše stalne mušterije, jer radimo već petnaest godina. Ovaj aerodrom je prvi kontakt turista sa Crnom Gorom i možete misliti kakva im se slika šalje ovakvim ponašanjem", kazao je Milovan Zečević.

Dragan Pajović iz taksi udruženja “Montenegro”, u kojem su veoma zainteresovani da na tenderu zakupe stanicu, kazao je da su samo trojica njihovih vozača na aerodromu, ali da će ih biti puno više kada počne sezona.

On je optužio taksiste iz udruženje “Aerodrom” da su doveli “divljake”, sa ciljem da njegovo udruženje izbace iz posla.

"Žalio sam se MUP-u, Upravi policije i Komunalnoj policiji, ali niko ne reaguje. Doveli su sve 'divlje' taksiste koje su znali i puštaju ih da rade... jer hoće da nas maknu po svaku cijenu”, kazao je Pajović.

Tvrdi da ga “divlji” taksisti često provociraju i nazivaju pogrdnim imenima, s namjerom da izazovi incident. Dok su putnici napustali zgradu, Pajović je doviknuo da su taksisti iz udruženja “Aerodrom” za njih “televizor u boji”, želeći i na taj način da poruči da jeftinije vozi od konkurencije.

Različite cijene u istom udruženju

Pajović je juče sa još dvojicom taksista iz njegovog udruženja u rukama držao kartonske table sa cjenovnikom.

Cijene koje je Pajović istakao za vožnju do gradova na primorju bile su, međutim, za 5 do 10 eura niže od onih koje su, takođe javno, nudile kolege iz njegovog udruženja.

Taksisti iz udruženja “Aerodrom” istakli su da Pajović krši Zakon, u kojem se, između ostalog, navodi da je zabranjeno javno isticanje cijena prevoza.

Galerija

Bonus video: