Put Budva-Cetinje zatvoren, pitanje kada će se njime ponovo saobraćati

“To se ne moze tako brzo uraditi. Morate zaustaviti čitavo brdo koje kliza. Ne znam hoćemo li ući u sezonu, ali vidjećemo. Učinjenićemo sve što je u našoj moći da uradimo to do sezone,” rekao je Parača za TV Vijesti
202 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2015. 20:12h

Put Budva Cetinje zatvoren je za saobraćaj i pitanje je kada ce se ovom magistralom ponovo sobraćati.

Obilne padavine pokrenule su klizište koje je uništilo magistralni put u selu Markovići. 100 metara asflata je potonulo 80 centimetara, a otvorile su se i pukotine duboke nekoliko metara.

Klizište je srušilo jednu kuću, dok su okolne u opasnosti, javlja Televizija Vijesti.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović je objasnio da se pukotina na asfaltu pojavila na mjestu gdje je odavno primijećeno kližište, ali su najnovije jake kiše dovele do velikog ostećenja kolovoza.

Rađenović je rekao da će biti potrebno "nekoliko mjeseci" da se sanira oštećeni dio puta, ali da to mora biti završeno do početka turističke sezone.

Prema riječima direktora Direkcije za saobraćaj Sava Parače, kada je sanacija u pitanju biće potrebni mjeseci.

“To se ne moze tako brzo uraditi. Morate zaustaviti čitavo brdo koje kliza. Ne znam hoćemo li ući u sezonu, ali vidjećemo. Učinjenićemo sve što je u našoj moći da uradimo to do sezone,” rekao je za TV Vijesti.

Parača objašnjava da moraju zaobići proces javnih nabavki, jer u tom, slučaju zbog tendera i drugih procedura, radovi ne bi mogli početi ni za godinu.

Zbog pojave klizišta na lokalitetu Markovići na putu Cetinje – Budva, u zasijedanju je Opštinski štab za vanredne situacije Budva, i uz pomoć Direkcije za saobraćaj i Ministarstva saobraćaja, vode se aktivnosti na rješavanju ovog problema, saopšteno je iz MUP-a.

Prema riječima više sagovornika "Vijesti", autobusi putuju preko Bara, jer nisu u mogućnosti da putuju preko Cetinja.

Više sagovornika požalilo se da nije moglo stići na posao na vrijeme zbog problema.

Put Cetinje Budva bio je zatvoren nekoliko dana I krajem januara, kada je na njega pao veliki odron kod brda Zavala.

Galerija

Bonus video: