Put do Pljevalja dva sata duži

Suvlasnik autoprevoznika “Radulović” Boban Radulović tvrdi da je 50 putnika čekalo da se obavi tehnički pregled, koji je pokazao da je autobus ispravan
6 komentar(a)
autobus, Foto: Shutterstock.com
autobus, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.06.2015. 06:49h

Putnici na liniji Podgorica - Pljevlja gotovo dva sata su juče izgubili u putu, jer je policija dva puta isključila autobus iz saobraćaja.

Suvlasnik pljevaljskog autoprevoznika “Radulović” Boban Radulović tvrdi da su u Danilovgradu stajali skoro sat zbog protivpožarnog aparata, a toliko i u Nikšiću zbog vanrednog tehničkog pregleda. On je istakao da je 50 putnika čekalo, da bi se ispostavilo da je autobus tehnički ispravan. Radulović je rekao da je policija napisala kaznu vozaču u Danilovgradu, jer nije bila vidljivo istaknuta garancija od aparata za gašenje požara.

Jedan od putnika, Dalibor Vuksanović, kazao je “Vijestima” da su policajci rekli da imaju pravo da kontrolišu autobuse, čak i ako imaju dokumenta o tehničkoj ispravnosti, “jer su se mogli oštetiti i na rupama u putu”.

“Saglasan sam da je potrebno provjeriti ispravnost autobusa kojima se svakog dana prevozi veliki broj ljudi, ali to treba najaviti da ne čeka 50 ljudi uprkos svojim obavezama”, smatra Vuksanović.

On tvrdi da je vidio još nekoliko autobusa koje je policija uputila na vanredni tehnički pregled.

Nezadovoljni Radulović ispričao je da je dovezao drugi autobus, kako bi putnici nastavili put, ako bi isključeni bio neispravan.

“S obzirom na to da je isključeni bio ispravan, njime su nastavili put za Pljevlja”, kazao je Radulović.

Putnici na međugradskim linijama završili su prije dva dana na ulici u podgoričkom naselju Zabjelu, nakon intervencije policije. Na vanredni tehnički pregled upućeno je 15 autobusa, od kojih je 12 bilo neispravno.

Iz policije je tada saopšteno da se akcija sprovodi u više gradova zbog bezbjednosti saobraćaja i da će biti nastavljena.

Bonus video: