Put oko svijeta za 80 minuta i za učenike

„Za dvije grupe će se organizovati radio put „oko svijeta ”
0 komentar(a)
Radio klub Podgorica, Foto: Radio klub Podgorica
Radio klub Podgorica, Foto: Radio klub Podgorica
Ažurirano: 20.04.2015. 18:22h

Radio klub „Podgorica”, počeo je prije dva dana da obilježava 90 godina od osnivanja Svjetske radio amaterske organizacije i 150 od osnivanja Međunarodne telekomunikacijske unije.

“Organizovaćemo raznovrstan program do 17. maja. Svakog utorka i četvrtka, u prostorijama kluba, biće stručna predavanja i prezentacije novih tehnologija, dok će svake srijede od 17 do 21 čas, prostorije kluba biti otvorene za građane koji će moći da se upoznaju sa svim segmentima rada kluba. Da prisustvuju uspostavljanju radio kontakata sa radio amaterima širom svijeta , da dobiju više informacija o sportsko-tehničkim disciplinama kojima se bavimo“, kazao je predsjednik kluba Darko Popović.

Svake subote od 10 do 13 i 18 do 21 čas, za osnovce, srednjoškolce i studente, kao i za NVO koje rade sa mladima organizovaće se „Put oko svijeta za 80 minuta“.

„U dogovorenim terminima za dvije grupe će se organizovati „radio put„ oko svijeta , kada će se tokom 80 minuta uspostavljati radio veze sa njihovim vršnjacima sa svih kontinenata“, saopštio je Popović i dodao da će učesnici tokom toga lično moći da komuniciraju sa svojim vršnjacima.

Na terenima park šume na Zlatici i sportskom aerodromu na Ćemovskom polju, organizovaće se prezentacije popularne sportsko-tehničke discipline „lov na lisicu” ili amaterske radio goniometrije - ARDF.

Tokom mjesečnog programa, jednog vikenda, kako su saopštili iz Radio kluba, organizovaće se izložba starih radio aparata koji i dalje rade, pod nazivom “Nostalgija“.

Bonus video: