Put prema Danilovgradu: Vozi Miško, do izbora

Zbog izgradnje potpornih zidova i rekonstrukcije, iz Glavnog grada najavili zatvaranje tek otvorenog puta
99 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 07:13h

Put prema Danilovgradu, otvoren nakon radova koji su trajali više od četiri mjeseca, uskoro će ponovo biti zatvoren zbog rekonstrukcije i izgradnje potpornih zidova.

Iz Glavnog grada su kazali da će potporne zidove raditi građevinska firma "Gradnja- promet" iz Danilovgrada, ali nijesu precizirali kada će put biti zatvoren.

"Radovi počinju iduće sedmice nakon završetka tenderskog postupka. Pripremni radovi su okončani, stvoreni su uslovi za početak rekonstrukcije. Izgradnjom potpornih zidova zapravo počinje rekonstrukcija puta. Iako je saobraćajnica otvorena, očekujemo da će se u jednom trenutku morati zatvoriti", saopštili su iz Glavnog grada, naglasivši da je put otvoren jer su završeni pripremni radovi.

Evo kakav se put otvara nakon 4 mjeseca rada: Do Rogama kroz kamenolom>>>

Nakon što je rok za završetak radova odlagan tri puta, a put juče konačno otvoren, pojedini mještani skeptično vrte glavom i tvrde da će poslije izbora 14. oktobra ponovo biti zatvoren za saobraćaj.

Stanovnik Rogama Veljko Mihaljević rekao je da su nadležni obećali da će asfaltirati put i napraviti trotoare, ali to nije urađeno

Pripremne radove ili rekonstrukciju puta izvodila je besplatno firma “Gradnja-promet”.

Vlasnik Radomir Kalezić nije juče odgovarao na telefonske pozive, pa “Vijesti” nijesu uspjele da saznaju da li on smatra da mu je povjerena izgradnja potpornih zidova i zbog toga što je do sada radio besplatno.

“Vijesti” su još početkom septembra najavile da će posao najvjerovatnije dobiti Kalezićeva firma.

Na čuvenoj “krivini smrti” put nije proširen, pa je izvjesno da će na tom mjestu biti neophodna nova miniranja

Kalezić je tada saopštio da su planirali troškove od 80 do 100 hiljada eura...

Putem se juče saobraćalo uprkos kamenim gromadama, minama odvaljenim od Malog brda, koje se nalaze s lijeve strane puta, gledano iz pravca Podgorice. Na putu su zakrpljene veće udarne rupe, a saobraćaj se obavljao usporeno.

Na čuvenoj “krivini smrti” put nije proširen, pa je izvjesno da će na tom mjestu biti neophodna nova miniranja.

Stanovnik Rogama Veljko Mihaljević rekao je da su nadležni obećali da će asfaltirati put i napraviti trotoare, ali to nije urađeno. Zbog radova koji je trebalo da budu završeni još početkom jula, građani Rogama i Pipera su preko Vranića stizali do Podgorice.

Mugoša je u septembru najavio i da će 2013. biti raspisan tender za finalne radove na putu, koji bi trebalo da bude dio priključka za autoput Bar-Boljare, od čije izgradnje je Vlada u međuvremenu izgleda odustala.

Kamenje završilo u Morači

Mještani Malog brda protestovali su nakon otvaranja nedovršene dionice starog puta ka Danilovgradu, jer je dio kamenja završio u kanjonu Morače.

Mještani su ogorčeni jer je minirano kamenje zatrpalo plaže na kojima se ljeti okupljaju.

Na fotografi čitaoca “Vijesti” vidi se da je djelimično zatrpana obala i rijeka, zbog čega je korito Morače na nekim mjestima suženo.

Galerija

Bonus video: