Putovao od Bijelog Polja do Podgorice pet i po sati

"Pojma nemam kako smo izbili na asfalt i potom stigli do Durmitora", tvrdi Podgoričanin Dragiša Čabarkapa
118 pregleda 7 komentar(a)
Slijepač most, Foto: Jadranka Ćetković
Slijepač most, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.07.2015. 16:37h

Ujeku ljetnje turističke sezone, Dragiša Čabarkapa je prekjuče pet i po sati putovao od Bijelog Polja do Podgorice. Podgoričanin tvrdi da je toliko vremena trajala avantura u koju su upustio zbog odrona i zastoja u mjestu Slijepač most.

Čabarkapa je "Vijestima” ispričao da mu je policajac u utorak kazao da će put biti zatvoren nekoliko dana i da je najbolje da idu preko Pljevalja. Put je, međutim, bio zatvoren od 15 do 19:30 časova, a Čabrkapa je krenuo zaobilaznicom, jer je morao na posao.

Kod Tomaševa gdje, tvrdi, postoji najkraći lokalni put koji izlazi na magistralu prevrnuo se šleper, pa je i ta “opcija otpala”.

Čabarkapi je kao rješenje ostao samo put preko Pljevalja, pa se kod Vrulje formirala kolona od četrdesetak vozila, među kojima je bilo i stranaca, pa su krenuli kraćim putem, znajući da ima i makadama.

“Krenusmo nekim puteljkom gdje su nabori na asfaltu toliki da se odlično čulo zveckanje podova, kartera i drugih djelova automobila. Dođosmo do neke livade gdje nam čobani rekoše da smo promašili”, kazao je Čabarkapa “Vijestima”.

Putovanje su dalje nastavili drugim makadamskim putem do neke rječice, preko koje je izgrađen i mostić.

"Kada je prvi auto krenuo, jedan točak je propao kroz dotrajali most. Nekoliko njih je priskočilo i na ruke iščupalo auto iz rupe, ali je sad bilo pitanje kako ostali da pređu... Nastala je akcija krpljenja mosta...”.

“Jadni gradski automobili” počeli su, tvrdi on, da “posustaju”, a po putu su se pojavili tragovi ulja iz razbijenih kartera, dok su se vozači borili sa pregrijanim motorima.

Njegov “punoljetni četvorotočkaš” uspješno je savladao sve prepreke, pa su nekako stigli i do asfalta.

"Vjerovatno su iz tog sela svi za DPS. Poslije izađosmo na neki magistralni put... i onda su ovi malo spretniji i srećniji mogli da nastave putešestvije našom lijepom kroz Nacionalni park Durmitor. Pojma nemam kako smo tamo došli”.

Čabarkapa tvrdi da je u Podgoricu stigao u 21:30, a da je potom saznao da je put kod Slijepač mosta odavno otvoren.

Bonus video: