PzP: Rupe su opasne za stanare

Perovićeva je apelovala na nadležne u gradskoj upravi da reaguju i da pokrenu pitanje odgovornosti za davanja upotrebnih dozvola bez ispunjenosti uslova
2 komentar(a)
neobezbijeđena rupa u naselju, Foto: PzP
neobezbijeđena rupa u naselju, Foto: PzP
Ažurirano: 27.03.2017. 20:12h

Odbornica Pokreta za promjene (PZP) u Skupštini glavnog grada Tatjana Perović, ukazala je da se u naselju u blizini Krivog mosta nalazi nekoliko iskopanih rupa, koje su neobezbijeđene, pa su stanari u opasnosti.

„U novom naselju iza Tržnog centra 'Delta' nalazi se nekoliko nezaštićenh, ogromnih rupa koje su pretpostavljamo iskopane za nesuđene podzemne garaže, a zgrade su useljene iako se tik uz njih nalaze”, kazala je Perovićeva.

Ona se pita kako su nadležne institucije u Glavnom gradu dale upotrebnu dozvolu ovim zgradama, „jer je očigledno da osnovni uslov bezbjednosti nije bio ispunjen“.

Perovićeva je apelovala na nadležne u gradskoj upravi da reaguju i da pokrenu pitanje odgovornosti za davanja upotrebnih dozvola bez ispunjenosti uslova.

Ocjenjuje da dvorišta zgrada u ovom naselju predstavljaju potencijalnu opasnost za sve stanare, posebno za djecu.

„Ne smije se čekati da dođe do povrede nekog djeteta pa da onda nadležne institucije odreaguju, ove rupe zahtijevaju hitno saniranje“, naglasila je Perovićeva. Ona je dodala da se neograđene rupe , osim što su fizička opasnost, prema njenom mišljenju, polako pretvaraju i u deponije različitog otpadnog materijala, te da se potencijalni izvor zaraze. U desetak zgrada u Ulici dr Vukašina Markovića, popularno nazvanim „Benetonke“, živi oko 1.000 građana. Predstavnici stanara su se zbog problema u tom kvartu ranije obraćali i gradonačelniku, na šta su dobili odgovor da je izgradnja podzemnih garaža odgovornost investitora, dok na pitanje kako su investitori, bez ispunjenih obaveza, dobili dozvolu za useljenje, nisu dobili odgovor.

Bonus video: