Račun u blokadi, Njemci bi 780.000 eura

Nova blokada dešava se u vrijeme kada Opština treba da isplati plate
0 komentar(a)
Novac, lisice, Foto: Vijesti
Novac, lisice, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.05.2017. 19:40h

Njemačka kompanija “WTE desalinizacija morske vode“ aktivirale je i preostale mjenice na iznos od 780.000 eura, nakon čega je račun Opštine Budva juče bio u blokadi.

Njemci su prošle sedmice sa računa Opštine i gradskog Vodovoda “skinali” nešto više od 100.000 eura, kada je aktivirna prva u nizu mjenica.

Nova blokada dešava se u vrijeme kada Opština treba da isplati plate.

Iz Opštine su juče „Vijestima“ kazali da će o “neovlašćenom uzimanju novca” sa računa obavijestiti Specijalno državno tužilaštvo, Narodnu banku i ostale instituicije.

Kompnija koja je obezbijedila opremu za postrojenje za deslinizaciju morske vode na rtu Zavala, a koja je sestra firmi „WTE otpadne vode“ u čijoj je nadležnosti kolektor u Vještici, potražuje 780.000, a mjenice za taj iznos gradski Vodovod je potpisao 2010.

U Opštini kažu da se mjenice ne mogu aktivirati jer je 2014. zaključen ugovor o poravnanju, kada je firmi isplaćeno 650.000, a postrojenje za desalinizaciju prešlo u vlasništvo Vodovoda.

“WTE Desalinizacija morske vode” sa Vodovodom je 2008. zaključila ugovor o preuzimanju pitke vode.

Ugovor je krajnje nepovoljan jer se Vodoovod obavezao da vodu preuzima i tokom zimskih mjeseci.

Potrojenje praktično nikada nije ni profukcionisalo u punom kapacitetu, ali su računi redovno dostavljani Vodovodu na naplatu.

Izgradnja postrojenja odavno je pod lupom tužilaštva.

Bonus video: