Rađenović: Lijeni sekretari će morati da odu

Gradonačelnik Budve najbližim saradnicima u opštinskim službama dao rok do kraja decembra da se u godini oporavka više angažuju
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.11.2013. 21:10h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović nezadovoljan je efikasnošću pojedinih svojih prvih saradnika koji su na čelu najbitnijih sektretarijata u lokalnoj upravi.

Da je to tako, potvrđeno je "Vijestima", jer je Rađenović dao i rok do Nove godine da se realizuju svi zacrtani planovi za svaki od sekretarijata ponaosob, te da će u slučaju da se nastavi lijeno ponašanje, uradititi prekompoziciju mjesta.

Aktuelni saziv lokalne uprave, koji je lično imenovao Rađenović, funkcioniše od 2011. kada su mnogi sekretari za vrijeme dok je gradom upravljao Rajko Kuljača, smijenjeni, a na njihova mjesta dovedeni novi.

Da je nezadovoljan rezultatima bilo je jasno već na osnovu rebalansa budžeta, koji je pokazao da se u mnogim sekretarijatima nije radilo punim kapacitetom.

Poslije činjenice da je grad uspio da za dvije godine smanji dugove za 30 miliona, te da normalizuje isplatu zarada na mjesečni nivo, na red je došlo i preispitivanje da li se i administracija ulijenila.

Sekretarijati u kojima bi moglo doći do promjene kadrova, kako se nezvanično pominje, su sekretarijati za investicije, koji pokriva Cvetko Pajković, za zaštitu imovine Novak Klisić i za gradsku infrastrukturu, na čijem je čelu Nikola Divanović.

Zamjerke na ova tri sekretarijata su upravo bile i najveće i od strane opozicije, a to je da se ove godine samo 10 miliona eura investiralo u grad, iako je budžetom bilo predviđeno 6 miliona eura više.

Primjedbe se odnose i na sporove koji se vode protiv Opštine, kao i na način na koji se unapređuje gradska infrastruktura, te ne rješavanje taksi haosa na ulicama.

Rađenović planira da uradi rotaciju pojedinih ljudi na rukovodećim mjestima, ukoliko ne pronađe nove kadrove.

Tamo gdje je stanje redovno je sigurno Sekretarijat za privredu i finansije na čijem čelu se punih osam godina nalazi Mihailo Đurović, sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj na kome je od početka mandata Rađenovića Danijela Marotić, a takav slučaj je i sa sekretarijatom za lokalnu samoupravu koji pokriva Tanja Kažanegra, te za društvene djelatnosti Rajka Špadijer. Rađenović je na čelo Službe za naplatu komunalija postavio Ivana Dajkovića, a ova dvije godine "stara" služba, je upravo ono čime se vlast najviše diči, a to je višemilionski priliv u opštinsku kasu.

Bonus video: