Radnici "Albone" štrajkuju zbog neisplaćenih zarada

"Dio zaposlenih koji su već našli posao u drugoj firmi, a kod nas su otvorili bolovanje, sada pokušavaju preko reda da izdejstvuju isplatu zarada", kažu u upravi
7 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2013. 13:43h

Radnici prodavnice “Albone” u Donjoj Gorici od jutros štrajkuju jer im, tvrde, četiri mjeseca nije isplaćena plata.

Desetak zaposlenih u Alboni i nekoliko bivših radnika štrajkovali su juče ispred objekta, tražeći ono što im pripada, dok su mušterije usluživale samo dvije radnice koje su, tvrde, zapošljene u danilovgradskoj poslovnici.

Vojvodić Bogdan tvrdi da su im iz uprave kazali da će plata biti u ponedjeljak, ali da su i to, kao i prethodna obećanja, prekršili.

„Do sada smo imali samo prazna obećanja, tako da nećemo odlaziti odavde dok nam ne isplate svaki dinar koji nam zaslužuju, a prijetnjama i silom nas ne mogu otjerati“, kazao je Vojvodić.

Iz Alboninog Sektora za informisanje saopštili su da je to preduzeće u blokadi svih poslovnih računa od marta i da su pregovori oko uklanjanja blokade u toku.

„Intenzivni pregovori i aktivnosti sa bankama su u toku, a sve sa ciljem da se ukloni blokada sa računa i da se dio sredstava usmjeri ka isplatama zaostalih plata. Radnicima je omogućeno putem internih platnih kartica da kupuju u maloprodajnim objektima Albone, kako bi bar donekle kompenzovali nemogućnost isplate zarada“, navodi se u saopštenju.

Izrevoltirani radnici, međutim, tvrde da ih iz uprave ignorišu i da niko ne želi da im konkretno objasni o čemu se radi, već da im prijete i zastrašuju ih.

Iz Albone je, međutim, saopšteno da da pojedini radnici pokušavaju da preko reda budu isplaćeni i da „podbunjuju“ ostale radnike.

"Dio zaposlenih koji su već našli posao u drugoj firmi, a kod nas su otvorili bolovanje, sada pokušavaju preko reda da izdejstvuju isplatu zarada, ne prezajući da podbunjuju i ostale zaposlene. Isti namjerno prećutkuju tu činjenicu da su i sami koristili sopstvenu platnu karticu i na taj način kompenzovali dio neisplaćenih zarada“, piše u saopštenju.

Uprava policije podnijela je ranije krivične prijave protiv bivših direktora kompanije "Albona", zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet za više od milion eura.

Bonus video: