Radnicima Montenegro Airlinesa plate kasne zbog prinudnih naplata

Iz Montenegro Airlinesa tvrde da zarade kasne jer njihovi radnici svakodnevno blokiraju račun kompanije, kako bi naplatila potraživanja zbog ranijeg nelegalnog smanjivanja plata
84 pregleda 14 komentar(a)
Montenegro airlines, Foto: Luka Zeković
Montenegro airlines, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.11.2016. 20:21h

Nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines” (MA) počela je juče isplatu septembarske zarade.

"Vijesti" su dan ranije upitale MA o kašnjenju plata, nakon što je više izvora iz te kompanije kazalo da su ušli u treći mjesec bez plate.

Oni nijesu precizirali kada će isplata zarada biti završena.

Iz MA tvrde da zarade kasne jer njihovi radnici svakodnevno blokiraju račun kompanije, kako bi naplatila potraživanja zbog ranijeg nelegalnog smanjivanja plata.

"Naša kompanija je bez ikakve pomoći ove godine izmirivala sve svoje obaveze, pa i zarade zaposlenima. Na današnji dan počela je isplata septembarske zarade za što zaposleni imaju puno razumijevanje, s obzirom na to da su informisani da jedan broj njihovih kolega svakodnevno blokira račune kompanije u namjeri da naplate potraživanja iz radnog odnosa iz ranijeg perioda (od 2008. do 2012.godine) kada su im bez aneksa ugovora o radu linearno smanjivanje plate za 30 odsto”, piše u odgovoru.

Saopštili su da "jedini reprezentativni sindikat kompanije do sada nije iskazao nerazumijevanje za ovakvu situaciju".

Iz Podgorice i Tivta ka Beogradu letjelo rekordnih 411.674 putnika

Rekordnih 411.674 putnika zabilježeno je do kraja septembra na letovima iz Podgorice i Tivta ka Beogradu.

To je, kako je saopšteno sa Aerodrom “Nikola Teskla” u Beogradu, 2,7 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. MA je na rekordnom ovogodišnjem prometu na linijama između Srbije i Crne Gore zadržao primat, jer su njegovi avioni do kraja septembra prevezli ukupno 209.958 putnika. Air Serbia je istovremeno imala promet od 201.716 putnika.

Na veoma unosnom tržištu lete samo avioni Montenegro Airlinesa (MA) i Air Serbie, jer vlasti u Podgorici i Beogradu tržište još nisu učinile dostupnim nijednom lou kost operateru. Stoga su i cijene avio-karata prilično visoke, pogotovo u odnosu na one koji loukosteri nude za mnogo duže letove.

Air Serbia trenutno prema zimskom redu letjenja između Beograda i Tivta, odnosno Podgorice, ima 25 letova nedjelno, dva manje nego u isto vrijeme prošle godine. MA takođe ima 25 letova sedmično, takođe dva manje nego lani.

Bonus video: