Radnicima pljevaljskog "Grijanja" obećali jednu platu

Zaposleni, koji će se o predlogu rukovodstva Opštine izjasniti na zboru u srijedu, kažu da su zahvalni predsjedniku Opštine za razumijevanje i napore koje je uložio u rješavanju njihovih zahtjeva
781 pregleda 2 komentar(a)
Kotlarnica u Skerlićevoj ulici, Foto: Goran Malidžan
Kotlarnica u Skerlićevoj ulici, Foto: Goran Malidžan

Zaposleni u pljevaljskom preduzeću “Grijanje” podložiće kotlove u gradskoj toplani 1. oktobra ukoliko u potpunosti bude ispoštovan dogovor koji su postigli sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i rukovodstvom preduzeća.

Radnici su “Vijestima” kazali da su od predsjednika Opštine dobili obećanje da će do kraja sedmice primiti jednu zaradu, a da će zaostala dugovanja biti isplaćena prema dinamici koju predloži lokalna uprava. Radnicima je obećano i da će ubuduće redovno mjesečno dobijati zarade.

Zaposleni, koji će se o predlogu rukovodstva Opštine izjasniti na zboru u srijedu, kažu da su zahvalni predsjedniku Opštine za razumijevanje i napore koje je uložio u rješavanju njihovih zahtjeva.

Radnici gradske kotlarnice u Skerlićevoj ulici tražili su da im se isplati dio zaostalih dugovanja, zaprijetivši da neće podložiti kotlove kada krene nova grijna sezona. Njima se duguje 11 zarada, a posljednju su primili, prije mjesec, za septembar prošle godine.

Iz gradske kotlarnice zagrijavaju se stanovi i poslovni prostori u centru grada. Oni su najavili da neće podložiti kotlove, ali će redovno dolaziti na posao, s obzirom na to da po zakonu nemaju pravo na štrajk jer obavljaju djelatnosti od javnog interesa.

Nekoliko radnika zainteresovano je za sporazumni prestanak radnog odnosa koji je predložila Vlada uz isplatu otpremnine, ali mnogi od njih, kako tvrde, to ne mogu da ostvare.

Radnici kažu da su neki od njih podnijeli tužbe kojima su tražili isplatu zarada, ali da ni godinu nakon toga nijesu donijete presude.

Bonus video: