Radno u podgoričkim parkovima: Sade cvijeće, kose i orezuju žive ograde

Vujoševićeva je istakla da radnici često obilaze igrališta i ukazala na pojavu vandala
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 16:17h

Radnici preduzeća "Zelenilo" započeli su sadnju sezonskog cvijeća na Bulevaru Jovana Tomaševića i sadnju listopadnih i zimzelenih sadnica na više lokacija u Podgorici.

Direkotrica "Zelenila" Radmila Vujošević saopštila je da radnici ovih dana mašinski kose travu u ulicama 4. jula i Bracana Bracanovića i u mjesnim zajednicama Blok V, Blok VI, Malo brdo i Zagorič.

Ona je naglasila da zaposleni u "Zelenilu" ovih dana imaju mnogo posla, jer orezuju žive ograde duž bulevarskih traka i kružnih tokova i žbunje u gradskim parkovima, ali i sakupljaju papire i grabuljaju travu u nekoliko naselja i ulica.

Vujoševićeva je istakla da radnici često obilaze igrališta i ukazala na pojavu vandala koji uništavaju skupe djelove mobilijara.

"Naše ekipe su angažovane na zamjeni letava u gradskim parkovima u MZ Blok V I VI, gdje su klupe najčešće na udaru vandala", saopštila je Vujošević.

Nadležni su ranije saopštili da se šteta koju vandali pričine u parkovima mjeri desetinama hiljada eura.

Djeca će tokom godine da dobiju još šest igrališta

Vujošević je istakla da će tokom godine uraditi još šest dječjih igrališta, ne preciziravši lokacije.

"Od početka godine ugrađena su nova dječja igrališta u Donjoj Gorici, na Starom aerodromu, Maslinama i MZ Jedinstvo”, saopštila je Vujošević.

Ona je pojasnila da “Zelenilo", u saradnji sa Glavnim gradom, obnavlja i rekonstruiše dječja igrališta koja su totalno, ili djelimično uništena.

Na udaru vandala našla su se brojna dječja igrališta širom grada.

Galerija

Bonus video: