Radonjić o eksproprijaciji zemlje u Zeti: Srušiće četiri objekta na trasi

Radonjić tvrdi da će četiri objekta, a ne samo jedan kako je navedeno u Odluci, da budu predmet eskproprijacije i da će, u tom dijelu, biti potrebno odraditi dodatne procjene
64 pregleda 3 komentar(a)
Dušan Radonjić (Novina)
Dušan Radonjić (Novina)
Ažurirano: 25.04.2016. 15:31h

Za eksproprijaciju zemljišta mještanima Golubovaca predviđeno je da se plati 74,25 eura po kvadratu, rekao je “Vijestima” predsjednik te gradske Opštine Dušan Radonjić. On je kazao da cijenu po kvadratu utvrdio procjenitelj Uprave za nekretnine, na bazi elaborata, dodavši da lokalna uprava samo postupa po imputima države i nadležnih organa.

Radonjić tvrdi da će četiri objekta, a ne samo jedan kako je navedeno u Odluci, da budu predmet eskproprijacije i da će, u tom dijelu, biti potrebno odraditi dodatne procjene.

Pojasnio je da nedostaje procjena zasada i ograda, kao i da bi razgovori trebalo da počnu uskoro.

Vlada je prošle sedmice utvrdila javni interes za eksproprijacija nepokretnosti zbog rekonstrukcije magistrale kroz Zetu, od kružnog toga za aerodrom do kružnog toga u Mojanovićima.

Shodno Odluci, od mještana će biti oduzeto 15.936 kvadratnih metara zemljišta i jedna poslovna zgrada od 27 kvadrata od 97 vlasnika u katastarskim opštinama Mahala i Golubovci.

U odluci je navedeno da je riječ o livadama, pašnjacima, dvorištima, šumama, neplodnom zemljištu, voćnjacima, nekategorisanim putevima... Piše i da će postupak eksproprijacije da izvede Uprava za nekretnine, područna jedinica Podgorica. Vlada je prošle sedmice usvojila i informaciju o statusu projekta rekonstrukcije magistralnog puta M-2 Petrovac - Podgorica, II faza: raskrsnica sa obilaznicom Golubovci - raskrsnica sa putem za aerodrom.

U dokumentu piše da se Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, tačnije Direkcija za saobraćaj da izvođaču radova isplati 3.600.993 iz kapitalnog budžeta za ovu i narednu godinu.

Glavnom gradu je preporučeno da riješi imovinsko - pravne odnose do planiranog roka za početak radova i isplati izvođaču radova 1.095.403 iz budžeta za 2017. godinu.

Početak radova je planiran po završetku turističke sezone i eksproprijacije zemljišta.

Bonus video: