Radovi na Rijeci Reževića: Nije kriv investitor, nego radnici

Nijesu tačni ni objavljeni navodi da je 'Valdan', kako se u tekstu navodi, 'pokušao da izgradi bazen bez znanja lokalnih vlasti'
75 pregleda 3 komentar(a)
Rijeka Reževića, Foto: Čitalac "Vijesti"
Rijeka Reževića, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 14.06.2014. 19:44h

Povodom tekstova u “Vijestima" pod naslovima "Ruski tajkun zatrpava plažu u Rijeci Reževića" i "Inspekcija naložila rušenje: Ruski tajkun ne može na plažu", reagovao je punomoćnik g. Sergeja Šafranika i firme "Valdan" doo Budva, advokat Novica Jovović:

“Neistiniti su navodi da je izvođač radova na izgradnji objekta u Rijeci Reževića, privredno društvo 'Valdan' doo Budva. Naime, prema Ugovoru o građenju 'Valdan' doo je investitor radova na istom objektu, a izvođač je treće lice.

Za izvođenje predmetnih radova, kao i radova na izgradnji bazena, 'Valdan' doo, kao investitor, ima građevinsku dozvolu uredno izdatu od strane Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj Opštine Budva br.06-02-U-37/9 od 05. 03. 2014. godine.

Stoga nijesu tačni ni objavljeni navodi da je 'Valdan', kako se u tekstu navodi, 'pokušao da izgradi bazen bez znanja lokalnih vlasti'.

U vezi sa izvođenjem predmetnih radova, nije i ne može biti odgovornost investitora, eventualna šteta koja je mogla nastati ukoliko su radnici izvođača neadekvatno obezbijedili privremeno odloženu zemlju sa iskopa. Inače, samo neznatan dio ove zemlje, a pod uticajem kiše, se spustio sa mjesta na koje je privremeno bio odložen, na zemljište uz more. Sva šteta koja je tom prilikom pričinjena biće sanirana od strane izvođača u najkraćem roku.

Još jedna od objavljenih neistina je i informacija da je ljetnikovac za izvjesnog Jurija Kušnerova gradio 'Valdan' doo Budva. Ovo privredno drštvo nema bilo kakve veze sa tom građevinom, ili njenim vlasnikom.

Zbog svih prednje navedenih informacija, 'Valdan' doo Budva, kao ugledno privredno društvo, i njen osnivač gospodin Sergej Šafranik imaju potrebu da putem ovog obavještenja informišu javnost o stvarnom činjeničnom stanju vezanom za konkretnu situaciju, a u slučaju ponavljanja ovakvih neistinitih navoda, ističe da će biti prinuđeni da zaštitu časti i ugleda zatraže od nadležnih sudkih instanci u Crnoj Gori”, piše u reagovanju koje je poslao advokat Novica Jovović.

Bonus video: