Radovi na Savinom kuku biće gotovi do 21. decembra

Cijena sezonskog ski pasa za odrasle Žabljačane iznosi 100 eura dok će domicilna djeca uzrasta do 14 godina
3 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.12.2014. 12:18h

Direktor DOO “Turistički centar Durmitor”, koje posluje u sastavu Investiciono razvojnog fonda, Miloš Popović kaže da će radovi na modernizaciji ski infrastrukture na Savinom kuku biti završeni do 21. a da će sezona skijanja početi 27. Decembra ove godine.

"Kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore za 2014. Godinu, za rekonstrukciju skijališta Savin kuk opredijeljeno je 800.000 eura. Za prvih 625.000 eura, koliko je uloženo u ovaj posao radovi su u toku, rok za završetak posla je 75 dana, i taj rok će biti ispoštovan. Dodatnih 115.000 eura, opredijeljenih zaključkom vlade od 27. novembra, utrošiće se za nabavku neophodne pokretne imovine", kaže Popović i dodaje da će se po završetku radova ući u proceduru dobijanja upotrebne dozvole od Ministarstva turizma.

Konzorcijum “San Inžinjering” iz Podgorice i “Uniprod” iz Bijelog Polja odabrane su kao najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala Direkcija javnih radova i izvode aktuelne radove na skijalištu. To podrazumijeva generalni remont žičare "Savin kuk 1", i tri ski lifta. U cijeloj investiciji planirana je nabavka novog dječijeg lifta, postavljanje signalizacije na skijalištu i sigurnosne opreme kao i nabavku još jedna mašine za pripreme i uređenje staza.

DOO “Turistički centar Durmitor” putem javnog poziva izdao je pod zakup restorane u podnožju popularnog skijališta i obližnju skijašnicu. Restoranima “Durmitorsko sijelo” i “Montana” naredne sezone raspolagaće DOO “Kastel” iz Podgorice dok je skijašnica po istom osnovu pripala Ski centru “Vučje” iz Nikšića.

Iz DOO „Turistički centar Durmitor“ ranije je saopšten cjenovnik usluga tokom naredne zimske sezone.Tokom januara, jednodnevni ski pas za odrasle košta 12, dvodnevni 20 a poludnevni osam eura. Usluge noćnog skijanja naplaćivaće se šest eura eura koliko iznosi i jednodnevni ski pas za djecu uzrasta do 14 godina. Sedmodnevni ski pas u januaru košta 70, desetodnevni 100 eura a sezonski 230 eura.

Cijena sezonskog ski pasa za odrasle Žabljačane iznosi 100 eura dok će domicilna djeca uzrasta do 14 godina, ove zime moći da besplatno koriste skijašku infrastrukturu najvećeg durmitorskog skijališta.

Tokom februara i marta jednodnevni ski pas koštaće deset a poludnevni šest eura. U tom periodu sedmodnevni ski pas vrijedi 60 a desetodnevni 80 eura. Za ove mjesece utvrđena je i cijena petodnevnog ski pasa, od ponedjeljka do petka, koja iznosi 40 eura.

Iznajmljivanje kompleta skijaške opreme, u standard varijanti, tokom januara naplaćuje sedam a u februaru i martu pet eura dnevno. Komplet „premijum“ opreme u januaru se nudi za dnevni najam koji iznosi deset a u februaru i martu osam eura.

Bonus video: