Radovi u MZ Župa nikšićka: Nakon puteva, voda je prioritet

"Nećemo dozvoliti bilo kakvo odlaganje, a očekujemo da uskoro počne asfaltiranje ulica po selima", kaže predsjednik MZ Dragoljub Radulović
52 pregleda 0 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Župa nikšićka, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 21.08.2017. 16:32h

U Mjesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka narednih dana počeće bušenje dva istražno-eksploataciona bunara, radovi na bazenu od 360 kubika i zamjena dijela cjevovoda.

"Pri kraju su radovi na vodovodu u Dučićkim dolovima, a pokrenuta je procedura kako bi se rješavalo pitanje vodosnabdijevanja za mještane sela Zagrad i dio Kuta", kazao je "Vijestima" predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

On je istakao da je nakon tri decenije sanirano klizište u Liverovićima i sanirani planinski putevi na šta se čekalo 20 godina.

"Saniran je dio asfaltnih puteva po selima i ta aktivnost će se nastaviti narednih dana. Od strane Ministarstva poljoprivrede, a na zahtjev MZ, uplaćena su sredstva Opštini Nikšić za sanaciju mosta na Krstovačama i zamjenu krovne konstrukcije na mjesnoj kancelariji. Realizaciju ovih radova očekujemo uskoro".

Radulović kaže da je mješovita komisija, formirana na zahtjev MZ, a u čijem su sastavu i predstavnici Direkcije za saobraćaj i Opštine, utvrdila brojna oštećenja glavne saobraćajnice prema Župi i preporučila hitnu rekonstrukciju.

"To nam je sada prioritet i nećemo dozvoliti bilo kakvo odlaganje, a očekujemo da uskoro počne asfaltiranje ulica po župskim selima. Pokrenuta je i inicijativa za sređivanje puta prema Zabranu kralja Nikole i krajem ovog i početkom narednog mjeseca očekujemo realizaciju".

Radulović je najavio da će uskoro početi i radovi na uređenju korita potoka Mačak, koji su inicirali mještani sela Kuta, a Ministarstvo poljoprivrede sačinilo predlog hitnih mjera.

Navodi da će u Starom selu postojeći drveni prelaz biti zamijenjen pješačkim mostom.

"U zadnjih godinu dana MZ je sprovela niz aktivnosti kako bi se sa mrtve tačke krenulo u rješavanje najprioritetnijih problema. Uspostavljena je dobra komunikacija sa Vladom, posebno sa potpredsjednikom Milutinom Simovićem koji je obećao punu pomoć u rješavanju problema. Gro aktivnosti priveli smo kraju i zahvalni smo mještanima na razumijevanju, jer nešto što nije rađeno decenijama, nije moglo preko noći".

Bonus video: